De Wu-Tang Clan brengt een nieuwe plaat uit, maar slechts één iemand kan hem kopen!

Eind jaren ’90 vonden we de Wu-Tang Clan behoorlijk cool, maar we hadden al een tijdje niet zoveel meer van ze gehoord. De laatste jaren namen de rappers 31 nummers op die nu eindelijk uitgebracht worden op een nieuw album. Letterlijk: één album! Wat?

Het is de bedoeling dat The Wu – Once upon a time in Shaolin… als een soort kunstwerk op tournee gaat over de hele wereld, fans kunnen het album tegen betaling luisteren. Na de rondreis wordt de cd (het enige exemplaar!) verkocht of geveild. Het zou natuurlijk kunnen dat de koper een vermogen uitgeeft en de cd vervolgens op een torrent knalt, maar die kans lijkt ons niet zo groot! Dat is ook het idee van de rapformatie: veel kunstenaars zijn erg beroemd omdat hun oeuvre beperkt is. Muziek is tegenwoordig juist makkelijk te dupliceren, waardoor muzikanten volgens de Wu-Tang Clan te weinig als kunstenaars worden gezien.

 
Eigenlijk is het helemaal niet zo’n héél raar idee. Als er tien miljoen exemplaren van Rembrandts ‘de Nachtwacht’ bestonden, was het schilderij niet zo bijzonder geweest. Aan de andere kant: dat schilderij wordt wel tentoongesteld. Iedereen kan zien hoe prachtig het is: dat is met een plaat die je nooit gehoord hebt natuurlijk totaal anders. We zijn benieuwd hoe dit afloopt!

Meer info vind je hier!
[RELATED_ARTICLE article_id=”80172″]

Reageer op artikel:
De Wu-Tang Clan brengt een nieuwe plaat uit, maar slechts één iemand kan hem kopen!
Sluiten