Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 29 jan 2019

Waarom de Xbox Game Pass zeker het overwegen waard is

Iedereen wil tegenwoordig de Netflix van iets zijn. Het idee is dat je de gebruiker veel content geeft en hem of haar maandelijks een bedrag laat bepalen. Op de PlayStation heb je PlayStation Now waar je voor een maandelijks bedrag vele PlayStation 2, 3 en 4-games kunt streamen of kunt downloaden. Het is een handige manier om op die manier een aantal oude games die je hebt gemist te beleven. Op de Xbox heb je de Xbox Game Pass en die is eigenlijk een stuk interessanter.

De Xbox Game Pass

De Xbox Game Pass kost je 9,99 euro per maand, waarbij je de eerste maand overigens één euro betaald. Daarvoor belooft Microsoft dat je elke maand de keuze hebt uit een archief van meer dan honderd games. Deze games blijven niet voor eeuwig in het archief. Net als bij Netflix verdwijnen er bepaalde titels en komen er nieuwe games bij. Maar het grote verschil zit hem in het feit dat je met de Xbox Game Pass elke exclusieve game die door Microsoft wordt uitgegeven kunt binnenhalen.

Xbox Game Pass

Afgelopen jaar kon je zodoende op de dag van release Sea of Thieves en Forza Horizon 4 binnenhalen. Aankomend jaar kun je elk geval rekenen op Crackdown 3, die op 15 februari moet uitkomen en is de kans groot dat ook Forza Motorsport 8 verschijnt. En dan heb je nog een game als Ori en hopelijk een nieuwe Gears of War. Games die je dus zonder extra kosten gelijk kunt beleven. Met twee games van zestig euro zou je zodoende al je jaarbedrag van 120 euro er uit hebben.

Crackdown 3

En zelfs zonder die games zijn er nu al genoeg toffe games om te proberen. Denk daarbij aan het uitstekende Shadow of Mordor, het ietwat aparte We Happy Few, PES 2019, The Division, Shadow of the Tomb Raider, Doom en Dirt 4. Games die je wellicht niet allemaal hebt gespeeld, maar nu dus makkelijk in huis kunt halen. Maar ook de ietwat creatievere kleinere games die onder ID @ Xbox vallen kun je makkelijk scoren. Denk daarbij aan games als Olli Olli 2 XL, Thomas Was Alone, Below en Outlast. Als ik een blik werp op de line up die beschikbaar is en ik zou net een Xbox One in huis hebben gehaald, dan zijn er zeker twintig games die je makkelijk kunt downloaden en oprecht lol mee kunt hebben.

Xbox Game Pass
Below

Dus mocht je het nog niet hebben geprobeerd en je hebt een Xbox One, dan is dit een mooi moment om in te stappen en te kijken of de service iets voor jou is.

Reageer op artikel:
Waarom de Xbox Game Pass zeker het overwegen waard is
Sluiten