De Xiaomi Mi 9 Pro 5G laadt in een uur volledig draadloos op

In China is Xiaomi een zeer belangrijke speler. En wanneer zij een nieuwe telefoon aan kondigen, dan is dat een interessant moment. Vandaag hebben zij de Xiaomi Mi 9 Pro 5G onthuld. Deze nieuwe smartphone heeft de mogelijkheid om zowel met draad als draadoos te worden opgeladen. Met name de draadloze optie is daarbij interessant, want in 69 minuten wordt de telefoon volledig opgeladen.

De Xiaomi Mi 9 Pro 5G

De draadloze oplaad-functie maakt gebruik van een 30W oplaadmogelijkheid. Wanneer je hem ouderwets met draad oplaadt, dan gaat het met 40W en is de telefoon in 48 minuten volledig opgeladen. En dat met een batterij van 4.000mAh, wat dus best wel indrukwekkend is. De Xiaomi Mi 9 Pro 5G is een variant van de reeds uitgebracht Mi 9 en zoals de naam al doet vermoeden maakt de smartphne gebruik van een 5G-modem. Verder is hij voorzien van iets betere specificaties. Zo draait hij op een Snapdragon 855+ processor, is hij voorzien van 8 of 12 GB RAM en kent hij een 6,4 inch 1080p OLED beeldscherm.

Xiaomi Mi 9 Pro 5G
De Xiaomi Mi 9 Pro 5G (Bron: Xiaomi)

Naast de mogelijkheid om de Xiaomi Mi 9 Pro 5G draadloos op te laden, heeft hij ook de mogelijkheid om andere apparaten met zijn eigen batterij via Qi charging op te laden. Dat gaat daarbij met 10W, wat twee keer zoveel is als de 5W van de Huawei P30 Pro. Qua camera maakt de smartphone min of meer gebruik van hetzelfde systeem als de Mi 9. Het gaat om een hoofdcamera van 48 megapixels, die gecombineerd wordt met een 16 megapixel ultrawide en een 12 megapixel telephoto lens. Op die manier moet je mooie foto’s kunnen nemen.

De nieuwe smartphone moet eerst in China verschijnen. Waarschijnlijk zal hij daarna ook in andere markten komen, of bestel je hem via AliExpress. Je hebt verschillende modellen, waarbij je kunt kiezen uit 8GB RAM met 128GB opslag, 8GB RAM met 256 GBA, 12GB met 256GB en 12GB met 512 GB. De goedkoopste kost zo’n 480 euro, terwijl de duurste variant voor 570 euro verkocht wordt.

Reageer op artikel:
De Xiaomi Mi 9 Pro 5G laadt in een uur volledig draadloos op
Sluiten