De Xiaomi Redmi Note 9 5G-toestellen zien op deze datum het daglicht

Binnenkort kondigt smartphonefabrikant Xiaomi een nieuwe smartphoneserie aan, namelijk de Xiaomi Redmi Note 9 5G-modellen. De toestellen moeten in elk geval voorzien worden van een MediaTek Dimensity 800U-processor en een accu met een vermogen van 5000 mAh. Dat maakt het bedrijf bekend via Weibo.

Met het Redmi-merk presenteert smartphonefabrikant Xiaomi vaak betaalbare toestellen, die voorzien zijn van een groot aantal mogelijkheden. Binnenkort kunnen we nog meer toestellen in die serie verwachten, namelijk de Xiaomi Redmi Note 9 5G-modellen. De nieuwe serie wordt op 26 november aanstaande aangekondigd tijdens een evenement in China, maakt het bedrijf bekend via Weibo. Weibo is een Chinese variant van Twitter, maar bedrijven wel vaker nieuws naar buiten brengen. Verder leeft de verwachting dat ook de Redmi Note 9 4G gepresenteerd wordt, die elders mogelijk uitgebracht wordt als de Poco M3-smartphone.

Xiaomi Redmi Note 9 5G-smartphones

De TENAA, de Chinese communicatiewaakhond, heeft eerder al wat specificaties uit de doeken gedaan. Zo moeten de Xiaomi Redmi Note 5G gaan beschikken over een scherm van 6,53 inch. In de linkerhoek zit een cameragat. De resolutie van het scherm is fhd+. Onder de motorkap zit een MediaTek Dimensity 800U-processor, gekoppeld aan 8 GB aan werkgeheugen en 256 GB aan interne opslagruimte. Achterop zit onder meer een 48 megapixelcamera. Ook is er nog een accu met een vermogen van 5000 mAh aanwezig.

Xiaomi Redmi Note 9 5G
Xiaomi Redmi Note 9 5G op Weibo (Afbeelding: Xiaomi)

Het Pro model

Dan hebben we nog de Xiaomi Redmi 9 Pro 5G. Dit toestel krijgt een iets groter scherm, namelijk 6,67 inch. De resolutie is hetzelfde, evenals het cameragat, maar de verversingsnelheid van het scherm bedraagt 120 Hz. Onder de motorkap zit een Qualcomm Snapdragon 750G-processor. Achterop zit een quadcamerasetup, waar onder meer een 108 megapixelsensor in aanwezig is. De overige specificaties krijgen we dus 26 november te horen. Dan verwachten we ook alle informatie omtrent prijs en beschikbaarheid. Meestal zijn Xiaomi-toestellen niet ontzettend duur, dus dat verwachten we nu ook niet.

Xiaomi

Reageer op artikel:
De Xiaomi Redmi Note 9 5G-toestellen zien op deze datum het daglicht
Sluiten