Tech 11 jul 2018 Jelle van Es

Xperia XZ2 Premium onthuld: 4K HDR scherm en meer!

Sony Mobile heeft vandaag de Xperia XZ2 Premium aangekondigd. Met deze smartphone wil Sony Mobile een telefoon leveren waarmee je films en series in 4K-resolutie kunt bekijken en waarbij er ook de mogelijkheid is om gebruik te maken van HDR. Ook moet je er prachtige video’s mee kunnen schieten dankzij 4K HDR movie recording.

Sony Mobile en de Xperia XZ2 Premium

De Xperia XZ2 Premium maakt gebruik van een 5,8 inch 4K HDR scherm wat volgens Sony Mobile 11% groter en 30% scherper is dan het voorgaande 4K HDR display. Op die manier kun je dus genieten van media die je van het internet afhaalt of je eigen scherp geschoten video’s. En mocht je ‘gewone video’s bekijken via Youtube, dan worden deze via de X-Reality-techniek, die ook in Sony Bravia-tv’s gebruikt worden, geupscaled zodat het geheel er beter uit ziet.

Xperia XZ2 Premium

Verder maakt de smartphone gebruik van iets dat een Dynamic Vibration Systeem wordt genoemd. Deze analyseert beelden van films en games en vertaald dat dan naar trillingen. Hierdoor zou media nog meer tot leven moeten komen.

Voor de camera maakt de Xperia XZ2 Premium gebruik van een Motion Eye Dual camera, bestaande uit een zwart-wit sensor voor scherper contrast en een kleursensor die zorgt voor nauwkeurige invulling van de kleuren. Ook is de telefoon goed geschikt om foto’s en video’s te maken in omgevingen waar niet veel licht is. Voor video’s maakt de camera gebruik van ISO 12.800 en voor foto’s ISO 51.200. De frontfaceing camera maakt gebruik van een 13MP, 1/3.06” low-light sensor en display flash om ook selfies te kunnen maken terwijl het schemert.

Xperia XZ2 Premium

Qua techniek maakt de telefoon gebruik van 6 GB Ram, een 3540mAh batterij, de mogelijkheid om hem draadloos op te laden via een charging dock en X20 LTE, wat de tweede generatie Gigabit LTE oplossing is.

Xperia XZ2 Premium is per vandaag als pre-order te bestellen en tot en met 5 augustus krijg je daar de Sony WH-1000XM2 headphone t.w.v. €380,- bij cadeau. De Xperia XZ2 Premium is in Nederland exclusief verkrijgbaar via T-Mobile en haar partners. De Xperia XZ2 Premium is verkrijgbaar in twee kleuren Chrome Black en Chrome Silver als Dual SIM, met een verkoopadviesprijs van €899,-.

Wil je meer lezen over smarpthones? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Xperia XZ2 Premium onthuld: 4K HDR scherm en meer!
Sluiten