Milton Broen
Milton Broen 31 okt 2015

De Yamaha SR500 van Auto Fabrica is een (minimalistische) lust voor het oog

Het is in de de wereld van custom motoren lastig iets te creëren wat niet al eerder is gedaan. Soms hoef je echter niet compleet iets nieuws te bedenken maar kan het al genoeg zijn om kleine details te veranderen. Het Engelse Auto Fabrica heeft zich aan dit concept vastgehouden toen ze de custom Yamaha SR500 ontwierpen.

Een motor die stijl ademt

Met de gedachte om niet te veel aandacht te schenken aan alle poespas hebben de mensen van Auto Fabrica zich (gelukkig) weten in te houden. Zodoende hebben deze creatievelingen een strak en minimalistisch design tot stand laten komen. Uiteraard heeft Auto Fabrica wel hun eigen toffe draai aan deze motor weten mee te geven.

Strippen en opbouwen

Ze zijn begonnen met het strippen van de motor en hoefden gelukkig niets aan het framewerk aan te passen. Het framewerk van de SR500 is namelijk volgens velen één van de betere frames die er bestaat. Zoals het hoort bij een motor van deze klasse hebben ze het ouderwetse uiterlijk goed weten te behouden. Gepaard met een moderne draai is de motor een lust om naar te kijken. De tank is voor een groot deel verantwoordelijk voor de klassieke look van de motor. Deze is gemaakt van een twee-millimeter-dikke plaat van aluminium en kan tot vijftien liter aan brandstof opslaan. De voorvork van de motor is ongeveer vijf centimeter verlaagd en de achterkant is verhoogd met Marzocchi veren, wat zorgt voor een verbluffende balans. De motor is in een ‘ruwe’ grijstint gespoten welke lijkt op de kleur van onbewerkt metaal. Het complete plaatje zorgt voor een indrukwekkende en rustige uitstraling, de ideale motor voor de sportieve doch klassieke motor-fan.

Ook dit is een toffe motor

Om toch een beetje in de stijl van de caféracers te blijven hebben we nog een prachtige motor voor jou in petto. Check ‘m hier.

Reageer op artikel:
De Yamaha SR500 van Auto Fabrica is een (minimalistische) lust voor het oog
Sluiten