Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 21 jun 2018

Yamaha YAS-108: dunne soundbar met 3D surround sound

De nieuwste generatie televisies bieden prachtige 4K-beelden, waardoor films, series en games nog beter tot leven komen. Bovendien zijn ze fantastisch dun, waardoor ze goed staan in elk interieur. Er is echter ook een nadeel: er is niet echt veel ruimte voor goed geluid, waardoor een sound bar geen overbodige luxe is.

De Yamaha YAS-108 sound bar

Als je op zoek bent naar een sound bar, dan heb je deze in vele verschillende maten en vormen. Yahama komt volgende maand met hun YAS-108 sound bar. Volgens het bedrijf is de YAS-108 sound bar een update van hun populairste mode, de YAS-107. Ten op zichte van die versie is de YAS-108 een slagje dunner, waardoor het niet heel erg opvalt terwijl je hem gebruikt. Zo kun je hem makkelijk op de voet van je televisie plaatsen of vlak daarvoor als jouw televisie op dunne pootjes staat.

Yamaha YAS-108 sound bar

Ondanks dat hij dun is, moet hij je huiskamer wel voorzien van een stuk beter geluid dan hetgeen dat uit je televisie komt. De sound bar ondersteunt DTS Virtual: X 3D surround sound, waardoor alles veel beter tot leven komt. Zeker bij games en epische films zul je gaan merken dat zo’n soundbar een groot verschil oplevert. Het zal te ver gaan om je buren van te voren te waarschuwen, maar de beleving zal een stuk krachtiger zijn.

Bovendien is de YAS-108 niet belachelijk duur. Het device moet volgende maand op de Amerikaanse markt komen en gaat daar zo’n 199 dollar kosten. Of en wanneer de YAS-108 naar Europa komt is nog niet bekend. Ook is er nog geen Europese prijs bekend.

Als je van plan bent om een upgrade naar een 4K-televisie te maken, dan hebben we hier een handig artikel met daarin een aantal 4K televisie voor onder de 1.000 euro. Houd je dus wat geld over voor een sound bar als deze.

Reageer op artikel:
Yamaha YAS-108: dunne soundbar met 3D surround sound
Sluiten