Daniel Koster
Daniel Koster 6 jan 2017
Leestijd: 2 minuten

De zelfbalancerende motor van Honda is voor elke motorfietser een WANT

Je balans houden op de fiets is easy. Dat geldt voor ons als Nederlander, waar we bijna eerder kunnen fietsen dan lopen, al helemaal. Echter geldt dat voor de motorfiets in veel mindere mate. Vandaar dat deze zelfbalancerende motor een uitkomst is.

Stel je voor dat je met zo’n logge motor bij het stoplicht aankomt. Het kan dan zo zijn dat je lastig bij de grond komt of de grond oneven is. Even je balans verliezen en daar lig je. Naast het feit dat dat ontzettend gênant en pijnlijk is, kan jouw motorfiets beschadigen.

zelfbalancerende motor

Met de zelfbalancerende motor sla je nooit meer een flater

Honda komt nu met de oplossing voor dit probleem. Zij introduceren ‘Riding Assist’. Dat werkt, zoals je in de bovenstaande afbeelding kunt zien, als een trein. De motor blijft volledig in balans. Maar Riding Assist doet meer.

Jij hoeft namelijk niet op je tweewieler te zitten om de technologie te laten werken. Je kunt dus zonder zorgen van je stalen ros afstappen. Die blijft perfect in balans op je wachten totdat je er weer vandoor wilt gaan. Alsof dat nog niet genoeg is, kun je ‘m je daarna ook nog automatisch laten volgen. Wat vet!

zelfbalancerende motor

On/off

Nu kunnen we begrijpen dat jij niet altijd zo’n assistent wilt hebben. Soms is het heerlijk dat je de motor volledig onder controle moet houden. Je kunt de Riding Assist dan ook gemakkelijk in- en uitschakelen. De motor verandert dan van houding, zoals je in de eerdere afbeelding kunt zien.

Liever vroeger dan later!

We weten helaas nog niet wanneer Honda de Riding Assist gaat introduceren. Wij hopen spoedig, want voor velen is dit een ontzettend handige functionaliteit. De motor wordt zo steeds veiliger. Als je dit trouwens in de Motorrad van BMW verwerkt, dan zit je helemaal gebakken. De helm hoef je dan al helemaal niet meer op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De zelfbalancerende motor van Honda is voor elke motorfietser een WANT
Sluiten