Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 25 mei 2019

Dead Island 2: hoe zit het eigenlijk met deze game?

Een gemiddelde grote game duurt ongeveer tussen de anderhalf en vier jaar om goed te ontwikkelen. De echt grote titels soms zelfs nog iets meer. Er komt dan ook veel kijken bij het maken van een game. Maar als het te lang duurt, dan is het vaak geen goed nieuws. Dan heb je te maken met een game waarvan de uitgever en de ontwikkelaar niet precies weten wat ze er mee moeten. Dat lijkt het geval te zijn bij Dead Island 2. Het is een game die al een paar jaar geleden is aangekondigd, maar waar het de laatste jaren erg stil om heen is geworden. Toch zou de game nog altijd in ontwikkeling zijn.

Dead Island 2 nog altijd in productie

Dat is althans hetgeen dat de baas van THQ Nordic, Lars Wingefors, tijdens de presentatie van de financiële cijfers liet weten. De game is één van de tachtig titels die het bedrijf gaat uitgeven. Daar zitten een hoop kleinere titels bij en een aantal games die nog niet zijn aangekondigd. Zo zijn ontwikkelaars als Warhorse (Kingdom Come: Deliverance), Volition (Red Faction), Coffee Stain North (Goat Simulator) en 4A Games (Metro) bezig met geheime projecten. In het onderstaande overzicht zie je welke games zij gaan uitgeven in hun regio en daar staat dus ook Dead Island 2 bij.

Dead Island 2

De laatste keer dat we iets hadden gehoord over de game was in 2015, nadat de game in 2014 was aangekondigd. Toen werd bekendgemaakt dat er afscheid werd genomen van de huidige ontwikkelaar Yager (Spec Ops: The Line) en dat de game zou worden gemaakt door Sumo Digital.

Maar daarna hebben we eigenlijk nooit meer iets van de game gezien. Het is dan ook maar de vraag of het ooit nog gaat goed komen met de game. Gelukkig zouden we dit jaar wel aan de slag kunnen gaan met Dying Light 2, van de ontwikkelaar van het originele Dead Island.

Reageer op artikel:
Dead Island 2: hoe zit het eigenlijk met deze game?
Sluiten