Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 12 sep 2018

Dead or Alive 6 komt begin 2019 uit

Qua vechtgames hebben we de laatste jaren eigenlijk maar weinig te klagen. Van zo’n beetje elke grote reeks hebben we vorig jaar of dit jaar een nieuw deel mogen ontvangen. Denk maar aan Street Fighter, Tekken, SoulCalibur (verschijnt in oktober) en ga zo maar door. Een serie die een tijdje op pauze heeft gestaan is Dead or Alive. Dead or Alive 5 verscheen in 2012. De game kreeg daarna wel wat spinoffs, maar een echt nieuw deel, die komt pas volgend jaar. Want dan verschijnt Dead or Alive 6.

Dead or Alive 6 verschijnt op 15 februari

Dead or Alive 6 werd een paar maanden geleden rondom de gamebeurs E3 al aangekondigd. Maar nu heeft uitgever Koei Tecmo bekendgemaakt dat de game wereldwijd op 15 februari wordt uitgebracht. Dat is dus zeven jaar na zijn voorganger. Met de aankondiging van de datum heeft men ook gelijk een nieuwe trailer vrijgegeven. Deze kun je hieronder bekijken.

De ontwikkelaar wil met Dead or Alive 6 een vechtgame neerzetten die fans willen spelen voor de gameplay. Dat klinkt logisch, maar in de voorgaande delen leek het vaak meer te gaan om de vrouwelijke personages en hun toch wel sexy uiterlijk. Nu zijn veel dames uit de voorgaande games weer van de partij, maar is hun kleding iets minder opvallend en over de top. Overigens heeft Kasumi wel haar klassieke blauwe outfit aan, maar die is eigenlijk net zo iconisch als het pakje waar Chun Li uit Street Fighter in vecht.

Dead or Alive 6

Tegelijkertijd zien we ook wel elementen die onze Westerse wenkbrauwen doen fronsen. Dames die door een enorme octopus worden vastgepakt, dat doet ons toch aan bepaalde gekkigheden uit een Japanse subcultuur denken (google it…). Hopwlijk is de gameplay in de uiteindelijke versie van de game goed genoeg. De game komt dus op 15 februari uit en verschijnt dan op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze overzichtspagina hier.

Reageer op artikel:
Dead or Alive 6 komt begin 2019 uit
Sluiten