Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 15 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Deadpool 2 review – nog leuker dan het origineel?

Naast het langverwachte Avengers: Infinity War was er ook een andere superheldenfilm waar veel mensen naar uitkeken. We hebben het hier natuurlijk over het vervolg op Deadpool, de film rondom Marvel’s meest controversiële superheld. Is het tweede deel net zo leuk? Wij vertellen het je!

Deadpool 2 review

Deadpool 2 review Deadpool 2 Blu-ray review

De Marvel Comics kennen vele personages, de één nog kleurrijker dan de ander. Toch was de grofgebekte Deadpool misschien wel het meest controversiële personage. Het was daarom de vraag wanneer deze antiheld een eigen film zou krijgen. Alhoewel hij eventjes te zien was in X-Men Origins: Wolverine, kregen we daar nog weinig van zijn excentrieke persoonlijkheid mee. Dit veranderde toen Deadpool in 2016 een eigen film kreeg.

Het resultaat bleek grof, bloederig en ging tegen alle clichés in. De film werd echter gedragen door Ryan Reynolds, die het titelpersonage perfect vertolkte. Deadpool was hierdoor ook een gigantisch succes aan de bioscoopkassa en een vervolg werd al snel aangekondigd.

In deze opvolger krijgt de superheld wat problemen met zijn relatie (je mag er zelf achter komen hoe dit precies zit) en raakt hierdoor flink van slag. Dit zorgt ervoor dat hij zijn geweten wil zuiveren en al snel in aanraking komt met Firefist. Dit is een jonge mutant die enkele innerlijke conflicten heeft waarbij Deadpool hem wil helpen. Hij komt er echter achter dat tijdreizer Cable de jongen in kwestie juist wil doden, wat resulteert in een hoop gedoe tussen de drie.

Allereerst het antwoord op de vraag: komt Deadpool 2 in de buurt van zijn voorganger? Hierop kunnen we alleen maar ´´ja´´ zeggen. Ook dit tweede deel is grof, brutaal en zit boordevol keiharde actie. Uiteraard komen er ook weer talloze verwijzingen naar andere films voorbij. Dus op dit gebied zit het wel goed.

Dan de andere vraag, is de film misschien zelfs beter? Daar zullen de meningen over verdeeld zijn, maar wat ons betreft wel. Het eerste deel had ondanks de onconventionele aanpak een wat clichématig verhaal en dat is in dit tweede deel een stuk beter. Er gebeurt van alles en het plot is daardoor niet echt voorspelbaar. Een ander sterk aspect is de introductie van mede-superheld Cable, perfect vertolkt door Josh Brolin.

Deze review is geschreven door CineMartijn.
Ook heeft Deadpool 2 misschien nog wel leukere grappen en dit keer ook veel verwijzingen naar het Marvel Universe en de personages van DC. Een klein nadeel is dat soms zoveel achter elkaar gebeurd, waardoor sommige kijkers het misschien niet meer serieus kunnen nemen. Al is Deadpool natuurlijk vooral een film om bij te lachen.

Deadpool 2 is absoluut een waardige opvolger is misschien nog wel leuker dan het origineel. Een must voor iedere Marvelfan, maar ook mensen die gewoon eens willen lachen.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deadpool 2 review – nog leuker dan het origineel?
Sluiten