Goed nieuws voor Marvel fans! Deadpool 2 is vervroegd

Tegenwoordig kun je er niet meer blind vanuit gaan dat een film of serie op de beloofde datum verschijnt. Meestal betekent dat slecht nieuws voor ons liefhebbers, want vaak gaat het om een vertraging. Gelukkig hebben we nu een keer een meevaller. Deadpool 2 is namelijk vervroegd en zal twee weken eerder naar de bioscopen komen dan verwacht.

Deadpool 2 eerder te zien

Deadpool 2 zou pas vanaf 1 juni te zien zijn, maar nu is bekend gemaakt dat de grofgebekte antiheld al vanaf 18 mei 2018 te zien is in de bioscoop. Het tweede deel over de vreemde eend in de superhelden-bijt is al geruime tijd af. De reden waarom ze hem nu toch vervroegen, is omdat ze niet willen dat hij overlapt met andere films van 20th Century Fox. Volgens de originele planning zouden The New Mutants en Deadpool 2 in veel landen tegelijk draaien. Dat wil de filmstudio op deze manier voorkomen.

De filmstudio heeft opnieuw naar de agenda gekeken en vervolgens besloten om de film op ander moment uit te brengen. De nieuwe datum valt precies tussen Avengers: Infinity War en Solo: A Star Wars Story. Het superhelden-spektakel verschijnt twee weken voor Deadpool 2 en het levensverhaal van Han Solo komt een week later dan de superheldenfilm met Ryan Reynolds. Maar eerlijk is eerlijk. Als het aan ons ligt zullen de andere 2 films de bezoekersaantallen van Deadpool 2 natuurlijk nooit overtreffen.

Dit artikel verscheen als eerste op Manners.nl.

Deadpool blijft Deadpool

De aangepaste releasedatum is dan ook een strategische keuze en heeft er niets mee te maken dat Disney Fox heeft overgenomen. Toen dit nieuws naar buiten kwam waren fans angstig dat het magische bedrijf de keiharde Deadpool zou gaan aanpassen, maar die angst werd snel weggenomen door Disney CEO Bob Iger. Hij maakte duidelijk dat Deadpool 2 een echte Marvel film is en zeker geen Disney sprookje. De 16+ rating blijft dus gewoon staan. Gelukkig maar.

Reageer op artikel:
Goed nieuws voor Marvel fans! Deadpool 2 is vervroegd
Sluiten