Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 30 mei 2018

Je kunt nu een stukje Death Star uit de originele Star Wars kopen

Ben jij de grootste Star Wars-fan die er bestaat? Ken jij alle personages uit je hoofd? Heb jij er geen problemen mee om complete conversaties uit de film uit 1977 op te rakelen? En heb je je eerste zoon of dochter Yoda genoemd? Dan heb je ten eerste een levenspartner die heel erg veel respect verdient. En als je over de jaren een mooi spaarpotje hebt gemaakt, dan kun je die nu open breken. Op eBay staat nu een advertentie om je vingers bij af te likken. Je kunt namelijk eigenaar worden van de Death Star. Althans, een stukje daarvan.

Kopen, kopen, kopen: de Death Star uit Star Wars

Een deel van het model dat in de eerste film als de Death Star werd gebruikt is nu te koop. Voor die film werden er nog geen speciale effecten gebruikt, maar lukt het de makers om via speciale decors je toch het gevoel te geven dat de Death Star echt bestond.

Eigenlijk zou dit stukje na de opnamen van de film worden weggegooid, maar het is toen meegenomen door een werknemer. Vervolgens kwam het in 2014 terecht bij een fan, die het geheel naar eigen zeggen vier jaar lang in een kluis heeft behaald, om hem nu te verkopen.

Death Star
Death Star

Het enige nadeel van dit geheel? De prijs. Op het moment van schrijven zijn er meer liefst 45 biedingen gedaan en staat het laatste bod op ruim 10.000 dollar, wat neerkomt op op bijna 9.000 euro. En het duurt nog meer dan vijf dagen voordat het object daadwerkelijk wordt verkocht, waardoor de prijs alleen maar verder kan oplopen. Je betaalt dus een klein fortuin, maar aan de andere kant heb je dan ook wel een stukje filmgeschiedenis in handen om U tegen te zeggen. Liever Star Wars beleven via een LEGO-set? Dan kun je los met deze nieuwe Solo-sets.

Reageer op artikel:
Je kunt nu een stukje Death Star uit de originele Star Wars kopen
Sluiten