Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 10 jun 2019

Deathloop is de nieuwe game van de Dishonored-ontwikkelaar

Arkane Studios is een Franse ontwikkelaar die alweer in 1999 werd opgericht. Eén van de eerste games die de ontwikkelaar op de markt bracht was Dark Messiah of Might and Magic. In 2010 werd de studio overgenomen door Bethesda en werd er onder die vlag twee Dishonored-games gemaakt. Tussendoor waren ze ook nog verantwoordelijk voor de game Prey. En nu werken ze aan een nieuwe game genaamd Deathloop. Tijdens de Bethesda-persconferentie aan de vooravond van de E3 werd de game onthuld.

Maak kennis met Deathloop

Deathloop is een first person actiegame, die volgens de ontwikkelaar wordt beschreven als een titel die echt uniek is. Maar dat zegt natuurlijk elke ontwikkelaar over zijn game. De game speelt zich af op een apart eiland genaamd Blackreef in een periode die door de ontwikkelaar wordt beschreven als een tijd van gekte. Op dat eiland maken we kennis met Cole en Juliana, twee dodelijke huurmoordenaars die vast zitten in een soort tijdsloop, waarbij ze elkaar telkens proberen af te maken.

Eén van de dingen die Arkane Studios wil benadrukken over Deathloop is dat het een typische game van de studio is. Dat wil zeggen dat je als speler de vrijheid hebt om te bepalen hoe je bepaalde dingen in de game wilt gaan aanpakken. In het verleden was er een keuze tussen actie en stealth of het gebruik maken van verschillende vaardigheden en wapens.

De game lijkt nog in een relatieve vroege fase van ontwikkeling te zijn. De bovenstaande video geldt vooral als een idee van wat de game gaat zijn en bevat dus geen echte gameplay. De grote vraag die daarbij open blijft is hoe lang dit leuk is om te spelen? Als je telkens hetzelfde moet doen, word je daar niet moe van? Waarschijnlijk zullen we het antwoord daarop in 2020 krijgen.

Wil je meer lezen voer gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Deathloop is de nieuwe game van de Dishonored-ontwikkelaar
Sluiten