Deezer brengt Stephen Hawking en Michelle Obama naar Nederland dankzij nieuwe functie

Streamingdienst Deezer rolt een gloed nieuwe functionaliteit uit in Nederland. Waar je normaal gesproken kan genieten van de lekkerste muziek, is het nu tijd om tot rust te komen met een goed boek.

Deezer blijft een streamingdienst en zal vanaf nu niet bij iedereen thuis spontaan een goed boek door de brievenbus duwen. Maar het bedrijf komt wel met een speciaal kanaal voor luisterboeken.

Deezer introduceert speciaal kanaal met luisterboeken

Het maakt eigenlijk niet uit wat je smaak is: Deezer lijkt het te hebben. Het is mogelijk om door 12 verschillende boekencategorieƫn te bladeren. Niet alleen door Nederlandse boeken, maar ook zeker door Engelse. Het gaat om audioboeken die onder andere verdeeld zijn in de categorieƫn fictie, non-fictie, sciencefiction, klassiekers, persoonlijke ontwikkeling, poƫzie en kinderboeken. Genoeg om uit te kiezen en genoeg om te lezen. Al is het al om het feit dat Deezer zorgt dat het aanbod bijgewerkt wordt.

Naast het feit dat je naar de boeken kunt luisteren, zijn er nog een aantal functionaliteiten die de ervaring moeten verrijken. Denk bijvoorbeeld aan een lokale redactie ervoor zorgen dat je ook nieuwe boeken kan ontdekken. Deze worden aangeboden op basis van je interesses en je favoriete boeken. Er zullen wat dat betreft ook mixes aanwezige zijn op basis van genres en categorieƫn waar je uit kan kiezen. Naast het feit dat je zelf kan genieten, maakt Deezer het overigens ook mogelijk om boeken te delen met vrienden. Het is mogelijk om dat via social media te doen. Via deze weg kan je overigens niet alleen hele boeken delen, maar ook bepaalde hoofdstukken.

Deezer audioboeken
Keuze genoeg! (Afbeelding: Deezer)

‘Steeds populairder in Nederland’

De keuze van Deezer is overigens niet geheel onverwachts. Luisterboeken lijken in Nederland steeds meer populariteit te vergaren. Zo maakt ook Robin Wilms, Deezer’s Head of Content Europa, bekend via het persbericht. “De verwachting is dat het total uitgevers-marktaandeel volgend jaar zal toenemen tot 5%”, zegt hij. “Het is dus niet verwonderlijk dat onze gebruikers het ene moment naar muziek willen luisteren en het andere moment willen overstappen op een podcast of een audioboek.” Wat dat betreft is het volgens Wilms fijn dat gebruikers “de flexibiliteit hebben om binnen de app te blijven”.

“En last but not least: ons kanaal is beschikbaar voor alle betalende en niet-betalende Deezer-abonnees in Nederland”

Het speciale kanaal voor luisterboeken is vanaf nu beschikbaar op Deezer. Benieuwd naar hoe dit kanaal eruit ziet? Check dan deze link of ga naar de Show tab in de app.

Reageer op artikel:
Deezer brengt Stephen Hawking en Michelle Obama naar Nederland dankzij nieuwe functie
Sluiten