Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 18 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Defending Jacob was bedoeld als film in plaats van serie

De miniserie Defending Jacob is een hit op Apple TV+. Toch hadden de makers het anders in hun hoofd. Zij dachten aan een film.

Mark Bomback, de maker van Defending Jacob, was te gast bij Deadline voor een interview. Daarin vertelde hij over de keuzes die hij en zijn collega’s moesten maken. Een daarvan was het format. “Hij vertelde me dat het originele idee was om van Defending Jacob een film te maken. Toen hij meer in het verhaal zat leek hem toch het format van een miniserie beter te passen,” vertelt Deadline-reporter Peter Hammond.

Gebaseerd op een boek

Defending Jacob is gebaseerd op een boek uit 2012 met dezelfde naam. Het gaat over de moord op een student in zijn school in een klein dorpje in de Amerikaanse staat Massachusetts. De verdachte daarin is de zoon van een assistent-officier van justitie. Hij moet kiezen tussen zijn eed voor gerechtigheid en de liefde voor zijn Jacob. De serie bestaat uit zes delen waarvan elke vrijdag een nieuwe aflevering op Apple TV+ komt.

Overweldigend positieve recensies

Defending Jacob kan op goede kritieken rekenen bij de kijker. Op IMDb scoort de serie tot nu toe een 8,3 en bij Rotten Tomatoes heeft het een publieksscore van 94%. Bij de recensenten is de miniserie wat minder geliefd. Daar heeft het een score van 65%. Aflevering zes van de serie is vanaf aankomende vrijdag te zien op Apple TV+.

Mark Bomback is geen kleine naam in de filmwereld. In het verleden werkte hij mee aan verschillende producties als Planet of the Apes, Logan en The Mummy. Het past in de lijn van Apple om grote namen aan te trekken voor het produceren van films en series voor het eigen platform.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Defending Jacob was bedoeld als film in plaats van serie
Sluiten