Het delen van Nintendo Switch-screenshots is makkelijker geworden

Wanneer je vandaag de dag aan het gamen bent en daarbij een toffe actie maakt, dan wil je dat delen. Op de PlayStation 5 en Xbox Series X is dat een fluitje van een cent. Maar mocht je iets moois zien op de Nintendo Switch, dan is dat nu ook makkelijker om te delen.

De Nintendo Switch is namelijk voorzien van een nieuwe update, die het makkelijker maakt om foto’s en video’s te delen. Althans, je kunt je media makkelijker naar een smartphone of tablet sturen en van daaruit dan delen op social media.

Delen van momenten op de Nintendo Switch makkelijker geworden

Wanneer je op je Nintendo Switch screenshots hebt gemaakt of video’s hebt opgeslagen, dan kun je nu naar jouw album gaan. Vervolgens kies je daar maximaal tien screenshots of één video. Als je daar een keuze hebt gemaakt, dan ga je voor de optie ‘Sharing and Editing’ en vervolgens kies je ‘Send to Smartphone’. Als het goed is wordt er dan een QR code aangemaakt. Deze moet je dan scannen met je smartphone of tablet en als dat gedaan is, dan worden de gegevens over gezet. Als je dus iets heel tofs hebt gemaakt in een game als Animal Crossing: New Horizons, dan is dat nu makkelijker te delen.

Nintendo Switch Pro
Nintendo Switch met twee Joycons (Afbeelding: Christine Sandu)

Wil je direct je beelden overzetten naar een pc of Mac? Dan is het iets lastiger. Je moet dan gebruik maken van een USB-kabel om de Nintendo Switch te verbinden met de pc. Als je dat gedaan hebt, kies je voor de optie ‘Copy to a Computer’. Daarna kun je in Data Management in je settings kiezen voor ‘Manage Screenshots and Videos’. Deze is dan over te zetten. Dat is nog steeds wat gedoe, maar in elk geval beter om het eerst op een microSD card te zette en die over te zetten.

Extra opties

Naast deze nieuwe functie is het ook mogelijk om makkelijker bij Nintendo Switch Online op je Home menu te komen. Verder wordt data automatisch gedownload en verzonden naar de Save Data Cloud, wat fijn is wanneer je op meerdere apparaten speelt. Wil je meer lezen over de spelcomputer? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Het delen van Nintendo Switch-screenshots is makkelijker geworden
Sluiten