Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 22 jul 2019

Hyperloop Pod Competition: poging Delftse studenten mislukt

Het Delft Hyperloop team, bestaande uit 39 Delftse studenten, deed mee met de Hyperloop Pod Competition en wilde dolgraag een nieuw wereldrecord neerzetten met een eigen hyperloop. Het doel was om een vacuümtrein een hogere snelheid dan 466 kilometer per uur te laten bereiken. Helaas mislukte de poging door technische problemen.

Wereldrecordpoging Delft Hyperloop mislukt door technisch probleem

Van de twintig studententeams die zich hadden aangemeld voor de Hyperloop Pod Competition, werden er slechts vier uitgekozen om daadwerkelijk mee te doen. Het studententeam uit Delft kwam door de veiligheidskeuringen en behoorde tot een van deze vier. Gisteren was het grote moment en kon het team van Delft Hyperloop een goede poging doen om een nieuw wereldrecord neer te zetten. Het team wilde met hun eigen vacuümtrein een snelheid van meer dan 466 kilometer per uur behalen. De middelen waren er, maar het resultaat helaas niet.

De Atlas 02, de capsule van Delft Hyperloop, wist in test veelbelovende resultaten te behalen. Zo zou het in staat zijn geweest om een snelheid van 600 kilometer per uur te kunnen halen. Meer dan genoeg capaciteit om een nieuw record neer te zetten. Maar helaas ging het gisteren mis. Tijdens de wedstrijd in de Verenigde Staten wist een technische fout een stokje voor het wereldrecord te steken. Direct na vertrek van de trein sloegen de noodremmen al direct aan, wat ervoor zorgde dat de snelheid sterk verminderde. De Atlas 02 behaalde in de tunnel slechts een snelheid van 188 kilometer per uur. En dat was bij lange na niet genoeg om een wereldrecord neer te zetten.

Delft Hyperloop SpaceX
Foto: Delft Hyperloop

Uiteindelijk was het de Hyperloop van het team van de Technische Universiteit München die het snelste ging. Hun capsule bereikte een snelheid van 463 kilometer per uur. Een hoge snelheid dat nog wel 3 kilometer per uur onder het wereldrecord zat. De overwinning is voor team München dus binnen, maar het wereldrecord blijft staan.

Ondanks de tegenslag is het team van Delft Hyperloop apetrots op datgeen dat het bereikt heeft, zo laten ze weten op Twitter:

En dat is geheel terecht! De volgende is voor jullie Delft Hyperloop!

Reageer op artikel:
Hyperloop Pod Competition: poging Delftse studenten mislukt
Sluiten