Daniel Koster
Daniel Koster Tech 30 jan 2017

Go Delft Hyperloop team: TU Delft wint de SpaceX Hyperloop-wedstrijd

Maandenlang was het Delft Hyperloop team bezig om zich voor dit moment voor te bereiden. Op maandag 30 januari 2017 ging het team de strijd aan tijdens de SpaceX Hyperloop-wedstrijd in Los Angeles. En ja, het Delft Hyperloop team heeft ons kleine kikkerlandje trots gemaakt door te winnen!

Dat is een flinke prestatie en eentje die in de komende jaren een positieve invloed op ons leven zal hebben. De prestigieuze Hyperloop-wedstrijd is door Elon Musk georganiseerd. De Hyperloop wordt door velen als hét transport van de toekomst gezien.

Een boeiend gesprek met teamleider Tim Houter

Wij spraken onlangs Tim Houter, de teamleider van het Delft Hyperloop team. Hij legt in ons interview uit waarom de Hyperloop zo baanbrekend is. Ook vertelt ‘ie waarom zijn team goede kans maakt om er met de eerste prijs vandoor te gaan.

Delft Hyperloop team

Een zware dobber voor het Delft Hyperloop team!

Dat is namelijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. De wedstrijd kent zware concurrentie. Zo deden er in totaal 29 teams mee, die allen aan prestigieuze universiteiten zijn gelieerd. Je kunt denken aan MIT. Van de 29 teams die maandag voor de eerste plaats strijden, slagen er maar vijf voor de verschillende tests.

Van die vijf mochten er maar drie de baan op. Eén van de drie gelukkigen die aan alle voorschriften en veiligheids-en ontwerptests voldoen, is het Delft Hyperloop team. Hun capsule schoot door de vacuumbuis die 1,2 kilometer lang was. De hoogste algemene score werd hierbij door Delft behaald.

Delft Hyperloop team

Niet de snelste, tóch winnen

Ze waren hierbij trouwens niet de snelste. Echter kent de capsule van het team van Delft andere innovatieve voordelen waardoor ze toch als eerste de competitie afsluiten. Gefeliciteerd toppers! Vind jij het moeilijk je voor te stellen hoe de rit van het Delft Hyperloop team er uitziet? Dan is deze video iets voor jou.

Reageer op artikel:
Go Delft Hyperloop team: TU Delft wint de SpaceX Hyperloop-wedstrijd
Sluiten