Deze elektrische fiets is de ideale combinatie tussen sportief en comfortabel

Sinds de introductie van de elektrische fiets zijn er al behoorlijk wat modellen op de markt verschenen. Veel daarvan lijken sprekend op elkaar, maar af en toe verschijnt er ook een model dat er toch net wat anders uitziet. De Delite GX Rohloff HS van Riese & Müller is zo’n fiets en aan de vorm alleen al zie je dat het een sportieve ebike is met behoorlijk wat in zijn mars.

Sportief maar comfortabel

Zoals gezegd komt de elektrische fiets met sportieve vormen en hij is inderdaad ook bedoeld om sportief op te rijden. Aan de andere kant wil je ook niet een ebike kopen voor elke verschillende activiteit en daarom is de fiets ook zo gemaakt dat je er ook gewoon comfortabel mee naar het werk kunt racen of boodschappen kunt doen.

Riese & Müller Delite GX Rohloff HS elektrische fiets

Ondersteuning tot 45 km per uur

De Delite GX Rohloff HS is uitgerust met een krachtige Bosch Performance Speed motor, die je ondersteunt tot een snelheid van 45 km per uur. Omdat hij je verder ondersteunt dan de gebruikelijke 25 km per uur, heb je wel een kenteken nodig. Dat is echter niet zo’n groot punt en daarna kom je een stuk sneller vooruit. De motor krijgt zijn power van een 500Wh accu en samen zijn ze goed voor een actieradius van maximaal 80 km.

Elektrische fiets configureren

Verder is de ebike voorzien van Magura MT4 hydraulische remschijven en een Suntour luchtgeveerde voorvork. Als je niet tevreden bent over de configuratie, valt er nog van alles aan te passen. Zo kun je gaan voor een ander display of een andere vering. Ook is het mogelijk om een extra accu toe te voegen, zodat je langer door kunt gaan. Uiteraard wordt de ebike dan wat duurder, maar als je voor het standaard model gaat, komt de fiets met een prijskaartje van 6.839 euro.

Hoewel veel mensen denken dat je met een elektrische fiets vals speelt, blijkt dat volgens een onderzoek van het goede doel Life Cycle en de University of Bristol behoorlijk mee te vallen. Volgens het onderzoek zouden ebikes zelfs dezelfde voordelen hebben als rondrijden op een normale fiets.

Fietsenwinkel

Reageer op artikel:
Deze elektrische fiets is de ideale combinatie tussen sportief en comfortabel
Sluiten