Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 11 jan 2018

Dell deed tijdens de CES 2018 de opmerkelijkste aankondiging van iedereen

De CES 2018 is nog in volle gang, en iedere dag wordt er aankondiging na aankondiging gedaan, en vliegen de nieuwe producten je om de oren. Het elektronicamerk Dell heeft misschien nog wel de meest opmerkelijke aankondiging gedaan van iedereen: het heeft zijn eigen sierradenlijn gelanceerd. Dat lees je goed ja, een sierradenlijn.

Dell is niet in de war, maar slim

De lancering van Dell’s eigen sierradenlijn is er een die waarschijnlijk niemand zag aankomen. Als er nu beelden in je hoofd voorbij schieten van Swarovski en Bulgari, dan zit je er (gelukkig) wat naast. Er zit namelijk nog een techy tintje aan dit verhaal.

De gouden sierraden die het computerbedrijf maakt zijn niet gemaakt van goud uit verre oorden. Het goud is namelijk gered uit oude computeronderdelen, zoals vanuit het moederbord.

Voor de ontwikkeling van de sieraden is het bedrijf een samenwerking aangegaan met actrice Niki Reed (onder andere bekend uit The Twilight Saga). De collectie, genaamd de ‘Bayou with Love limited jewelry collection‘ bestaat uit verschillende sieraden, zoals ringen, oorbellen en slavenarmbanden. Ze worden allemaal gemaakt in de VS, en zijn te koop vanaf 65 euro.

Recyclen is goud

Het goud in de sieraden is dus allemaal gerecycled. Dit proces voert Dell in samenwerking met het Amerikaanse Winstron GreenTech uit. Het recyclen van goud heeft 99 procent minder impact op het milieu, dan het mijnen van goud op de traditionele manier. Wie op zoek is naar eco-vriendelijke sieraden is bij de Love line van het computerbedrijf dus aan het juiste adres.

Dell

Het bedrijf is van plan ongeveer 45 miljoen kilo aan goud en andere materialen uit oude elektronica te recyclen voor 2020. Ze zijn in ieder geval al lekker op weg; sinds 2012 hebben ze zo’n 20 miljoen kilo aan oude apparaten en materialen gerecycled.

En niet gevreesd, het computerbedrijf kondigde ook geheel verwacht een nieuwe laptop aan tijdens de CES 2018.

Reageer op artikel:
Dell deed tijdens de CES 2018 de opmerkelijkste aankondiging van iedereen
Sluiten