Dell doet graag mee in de strijd om de beste tablet

Er komt weer een nieuwe tablet aangesluist in de stijd om de beste te zijn. De Dell Venue 8 7000. Een prachtige titel, maar om de beste tablet te zijn heb je meer nodig. Dus wat kun je met deze tablet wat andere tablets niet kunnen?

Laten we beginnen met de specificaties. De Dell Venue 8 7000 is de dunste tablet op de markt met een dikte van 6 millimeter. Dit is 0,4 millimeter dunner dan de onlangs gepresenteerde Sony Xperia Z3 Tablet. De Venue heeft een schermgrootte van 8,4 inch met een OLED-touchscreen en wordt aangestuurd door een Intel Quad-core 2.3 GHz processor. Dat klinkt allemaal super interessant, maar het leukste moet nog komen.

De Dell Venue 7 8000 kan prachtige foto’s maken. Nou is foto’s maken met je tablet niet echt ideaal, maar bij deze is het zeker het proberen waard. Deze tablet heeft in totaal vier camera’s. Twee 720p-camera’s en één acht megapixel camera aan de achterkant en nog een twee megapixel camera aan de voorkant. Dankzij de drie camera’s aan de achterkant is het mogelijk om foto’s in 3D te maken. Dit biedt een aantal mogelijkheden. Je kunt een foto maken en achteraf beslissen waar je de focus op wilt leggen. Dus bijvoorbeeld op de achtergrond of op de persoon in de voorgrond. Ook is het nu mogelijk om elk object in een foto te meten. Als jij bijvoorbeeld een foto van een bank hebt gemaakt kun je precies zien hoe lang die is. Ideaal als je je huis gaat inrichten. De tablet is ook slim genoeg om objecten in de foto te herkennen. Zo kun je bijvoorbeeld grappige animaties in je foto laten rondlopen zonder dat ze ineens van de tafel aflopen. Spreekt dit nog niet tot de verbeelding? Check dan even de filmpjes.

In november komt de Dell Venue 7 8000 op de markt, maar de prijs is nog niet bekend. Of deze tablet ook echt aanslaat is nog de vraag, want tablets zijn niet echt bedoeld om foto’s mee te maken. Toch is het leuk om te zien dat Dell de grenzen opzoekt qua wat mogelijk is op dit gebied. Misschien hebben al onze smartphones binnenkort ook wel vier camera’s.

Reageer op artikel:
Dell doet graag mee in de strijd om de beste tablet
Sluiten