Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 10 apr 2018

Dell’s nieuwe XPS 15 is de kleinste 15.6 inch performance laptop

Dell’s XPS 15 laptop gaat al behoorlijk wat jaartjes mee en komt elke keer weer in een verbeterde versie terug. Het zal ongetwijfeld de favoriete laptop zijn van behoorlijk wat mensen om zijn solide performance en lange batterijlevensduur. De laptop krijgt dit jaar weer een nieuwe boost, waardoor het in de top kan blijven meedoen en volgens Dell zou het nu de kleinste 15,6 inch performance laptop zijn geworden.

Achtste generatie Intel CPU’s

Uiteraard komt de laptop dit jaar met Intel’s nieuwste achtste generatie CPU’s om een krachtige performance neer te zetten. Je kunt hierbij kiezen uit de quad-core i5-8300U, de six-core i7-8750H en waarschijnlijk de Core i9-895HK. De nieuwe CPU’s worden gecombineerd met een Nvidia Geforce GTX 1050 Ti GPU en een geïntegreerde Intel grafische kaart.

Deze zou ervoor moeten zorgen dat je de nieuwste games weer naadloos zou moeten kunnen spelen.

Dell XPS 15 laptop

Kleinste 15,6 performance laptop

Dell is ook in de weer geweest met connectiviteitpoorten. In plaats van 2 PCle insteekkaarten, heeft de  nu vier PCle Gen 3 insteekkaarten met onder andere een Thunderbolt 3 USB-C poort, twee USB-A 3.1 Gen 1 poorten, een HDMI poort en een SD-kaartlezer.

Dell had het over de kleinste 15,6 inch performance laptop en zou best eens kunnen kloppen. Het apparaat is maar 35,71 cm breed, 22,91 cm diep en tussen de 1,14 en 0,66 cm dik.

Dell XPS 15 laptop

Full HD of 4k UHD display

Net zoals bij de vorige versies van de XPS 15, krijg je de keuze tussen verschillende displays. Je kunt dit jaar gaan voor een Full HD scherm met een 1.200:1 contrast ratio of een 4k UHD touchscreen met een 1.500:1 contrast ratio.

Als je geld over hebt, wil je uiteraard die laatste optie hebben. De laptop kan onder andere zo klein zijn, doordat Dell zijn InfinityEdge technologie gebruikt en dunne randen rondom het display laat.

Dell XPS 15 laptop

 

Vanaf mei beschikbaar

Wat de rest van de specificaties betreft, kun je gaat voor tot 32 GB DDR4-2666Mhz geheugen en tot een terrabyte aan opslagruimte, zowel SSD als HDD. Er is een 720p webcam, twee speakers en verder komt de laptop met een 97 watt batterij om alles draaiend te houden.

Als je nog op zoek bent naar een nieuwe laptop is dit een mooie om in de gaten te houden. Het is wel niet de goedkoopste laptop en de prijs begint rond de 811 euro. Vanaf mei zou de Dell XPS 15 in de winkel moeten liggen.

Als je meer een Apple persoon bent, moet je natuurlijk voor een MacBook gaan. Zo kies je de juiste MacBook voor jezelf uit.

Digital Trends

Reageer op artikel:
Dell’s nieuwe XPS 15 is de kleinste 15.6 inch performance laptop
Sluiten