Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 30 aug 2018

Nieuwe laptops Dell ondersteunen slimme assistenten

Tijdens de IFA maken meerdere hardwarepartijen hun nieuwe producten bekend. Zo ook Dell, die tijdens de beurs een paar van zijn nieuwe laptops heeft onthuld. Het meest opvallende aan de nieuwe laptops is dat een aantal verschillende voice assistenten gebruiken, zodat het schreeuwen naar je laptop als iets nu niet werkt wellicht het juiste effect oplevert.

De nieuwe laptops van Dell

Ten eerste zijn er de nieuwe 2-in-1 laptop/tablet Inspirion 7000 modellen. Deze zijn beschikbaar in varianten met een 13, een 15 en een 17 inch scherm. Ze worden voorzien van Intel’s nieuwe U-serie 8e generatie Gen Core processoren.

De twee grootste modellen hebben daarbij de mogelijkheid om krachtiger te worden met een GeForce MX150 videokaart. Ook zijn de modellen te bestellen met een Full HD of een Ultra HD scherm, waarbij de laatste dan wel een stuk duurder is. Alle laptops maken daarbij overigens gebruik van Alexa, zodat je dus al pratend herinneringen kunt instellen of muziek kunt laten afspelen.

Dell

Wie een iets simpelere laptop wilt halen, kan straks aan de slag met een nieuwe XPS 13 model. Deze wordt voorzien van een dual-core Intel Core i3 processor en zo volgens Dell de kleinste en krachtigste laptop in zijn soort zijn. Deze nieuwe laptop wordt vandaag al in de Verenigde Staten verkocht voor een prijs van 900 dollar.

Dell

De laatste nieuwe laptop die tijdens de IFA is aangekondigd is de Dell Vostra 14 5000. Het is een laptop die volgens Dell geschikt is voor kleine ondernemingen die niet al te veel zware taken van hun laptops verwachten. Zo krijgt hij een adviesprijs van 670 dollar in de Verenigde Staten. De laptop maakt gebruik van een achtste generatie Intel Core Processor, een USB Type C-port en een fingerprint-optie om in te loggen.

Wil je meer weten over Dell en welke laptops en andere producten zij hiervoor hebben uitgebracht? Neem dan hier een kijkje.

Reageer op artikel:
Nieuwe laptops Dell ondersteunen slimme assistenten
Sluiten