Jelle van Es
Jelle van Es Gadgets 11 dec 2019

Een alternatief voor Sonos? Denon komt met zijn Denon Home-line up

Wanneer je denkt aan een speaker voor je smarthome, dan gaan de gedachten snel uit naar Sonos, die met de Sonos One toch wel één van de populairste smartspeakers heeft. Denon wil daar de concurrentie mee aan gaan met zijn nieuwe Denon Home-line up.

Deze nieuwe lijn aan slimme speakers bestaat uit drie modellen. Het instapmodel is de Denon Home 150, maar je hebt ook de Denon Home 250 en 350. Met deze apparaten kun je een multiroom-audiosysteem installeren in je huis.

De Denon Home-line up

De Denon Home=speakers bieden de mogelijkheid om gebruik te maken van Spotify, Apple Music, TIDAL, TuneIn, Deezer, Napster en meer via wifi, AirPlay 2 en bluetooth. Via de USB-poort en de Aux-ingang is het ook mogelijk digitale of analoge audio rechtstreeks naar jouw Home-systeem te sturen. Er wordt ondersteuning geboden voor hoge-resolutie audio, zoals ALAC-, FLAC- en WAV-bestanden tot 192 kHz/24 bit, evenals DSD 2,8 MHz en 5,6 MHz bestanden. Mocht je al gebruik maken van een apparaten met HEOS Built-in, dan kun je de Denon Home-apparaten er makkelijk op aansluiten. Ook kun je op die manier twee 150-modellen aanschaffen en die via de app op elkaar aansluiten om op die manier een stereo-ervaring te krijgen. Wat dat betreft zijn er dus heel wat mogelijkheden om thuis een mooi netwerk van speakers voor elkaar te krijgen.

De Home 150 (Bron: Denon)

De Denon Home-apparaten hebben verder een ingebouwde speaker. Die is echter nu nog niet actief, maar kan via toekomstige firmware het eventueel bedienen van het apparaat via de stem mogelijk maken. Verder hebben de apparaten verschillende snelkeuze toetsen, waarmee je je internetradiozenders opslaat en makkelijk afspeelt.

De Home 350 (Bron: Denon)

Met een adviesprijs van 249 euro is de Home 150 het instapmodel. De 250 gaat 499 euro kosten en tot slot gaat het 350-model voor 699 euro in de verkoop. De modellen komen in januari uit. Wil je meer lezen over smartspeakers? Kijk dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een alternatief voor Sonos? Denon komt met zijn Denon Home-line up
Sluiten