Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 31 aug 2018

Deze high-end platenspelers nemen je oude vinyls mee naar de 21e eeuw

Het bedrijf Denon kwam in 1910 met zijn eerste platenspeler en heeft in al die jaren behoorlijk wat ervaring opgedaan. Deze ervaring van meer dan een eeuw combineren ze met de nieuwste technologieën om weer twee hoogwaardige nieuwe platenspelers op de markt te zetten: de Denon DP-400 en DP-450USB. Met beide platenspelers breng je je oude vinyls naar een hoger niveau en geniet je van je muziek in hoge kwaliteit.

Denon DP-400

Met de Denon DP-400 heb je minder last van resonanties, dankzij de zware goed gedempte sokkel. Het is een redelijk compacte platenspeler en is slechts 41 cm breed. Om fluctuaties in je muziek te voorkomen en om voor een nauwkeurige pitch te zorgen, is er een geïntegreerde sensor, welke de snelheid regelt. Ook vervormingen worden voorkomen met de nieuw gefabriceerde s-vormige precisie toonarm, welke speciaal met dit doel is ontworpen.

Denon DP-400 platenspeler

De platenspeler is verder uitgerust met een auto-lift functie en aan het einde van de plaat stopt hij automatisch met afspelen. Het apparaat is uitgerust met een ingebouwde phonotrap, welke je ook kunt uitschakelen. Hierdoor zou je de DP-400 ook kunnen gebruiken met losse phono-versterkers of met een versterker met een eigen phono-sectie. Je platen kun je overigens afspelen op 331/3, 45 en 78 toeren per minuut. Je krijgt er verder een exclusief ontworpen stofkap bij, welke je ook meteen kunt gebruiken als standaard voor je favoriete albumhoes.

Denon DP-400 platenspeler

Denon DP-450USB platenspeler

Dan we hebben we de DP-450USB. Dit is het meer badass broertje van de twee. Hij komt met dezelfde handige features als de DP-400, maar kan daarnaast ook nog eens je LP’s omzetten naar digitale bestanden. De platenspelers is daarvoor uitgerust met een ingebouwde analoog-naar-digitaal omzetter, welke je favoriete nummer rechtstreeks kan overzetten naar je USB-apparaten. Hiervoor hoef je de platenspeler niet eens aan te sluiten op je computer. Je kunt gaan voor het MP3 formaat of je muziek ongecomprimeerd als WAV bestand afspelen. Mocht je alsnog wat willen editen, heeft Denon voor Windows 10 de MusiCut software. Deze is gratis te downloaden via de Denon website.

Denon DP-450USB

Prijzen en beschikbaarheid

Vanaf midden september zijn beide platenspelers beschikbaar via geautoriseerde Denon dealers. Verkooppunten kun je vinden op de officiële site. De DP-400 komt met een prijskaartje van 499 euro en voor de DP-450USB ben je 599 kwijt.

Met de platenspelers van Denon kun je je oude platen naar een hoger niveau tillen. Het Oostenrijkse bedrijf Rebeat Innovation wil de platen zelf meenemen naar de 21e eeuw en is van plan om met HD-kwaliteit platen te komen.

Reageer op artikel:
Deze high-end platenspelers nemen je oude vinyls mee naar de 21e eeuw
Sluiten