Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 16 okt 2018

Brute trailer voor Netflix experiment Sacrifice speelt met echte levens

Heb je The Push al gezien op Netflix? Dat is een angstaanjagende special van de beroemde Britse illusionist Derren Brown. Het experiment is even fascinerend als simpel: kun je een willekeurig persoon binnen een dag een moord laten plegen? Nu is hij terug, met een nieuwe show genaamd Sacrifice.

Derren Brown’s Sacrifice op Netflix

De controversiële illusionist zond The Push al langer geleden uit op de Britse televisie, de special kwam pas later naar Netflix. Sacrifice is de eerste special die de Brit exclusief en in samenwerking met de streamingdienst heeft ontwikkeld.

Opnieuw gaat het om een groots experiment, dat met verborgen camera’s wordt gefilmd. Dit keer is het onderwerp Phil, een Amerikaan die claimt dat hij geen racist is, maar wel vindt dat Amerika een immigranten-probleem heeft. Duidelijke taal.

Met Phil’s overtuiging in het achterhoofd hebben Derren en zijn team een scenario bedacht, waarin de Amerikaan in theorie zou kunnen beslissen om zijn eigen leven in gevaar te brengen om een ongedocumenteerde immigrant te redden.

Derren Brown's Sacrifice op Netflix

Dat blijft niet alleen een scenario op papier. Derren gaat verder dan ooit door het experiment ook in de praktijk uit te voeren, zonder dat de Amerikaan weet dat het nep is. Dat maakt de illusionist nou niet bepaald geliefd bij iedereen, maar de controverse genereert ook een hoop aandacht voor zijn shows.

Het levert in ieder geval fascinerende televisie op. Sacrifice duurt iets korter dan een uur, en komt al komende vrijdag naar Netflix. Nu pas is echter de eerste trailer beschikbaar, die je hieronder kunt checken.

Van een diepe duik tot een bruut gevecht in een bar: het belooft een wervelend spektakelstuk te gaan worden! Check in de tussentijd ook deze topseries en films die nog in oktober naar de streamingdienst komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brute trailer voor Netflix experiment Sacrifice speelt met echte levens
Sluiten