Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 13 februari 2019

Leak bevestigt design en specs Samsung Galaxy Buds

Samsung werkt aan nieuwe draadloze oordopjes, dat weten we al dankzij een breed scala aan leaks. De Samsung Galaxy Buds worden samen met de Galaxy S10 en de Galaxy S10 Plus onthuld op 20 februari.

Samsung Galaxy Buds

Sterker nog, geruchten wijzen erop dat je ze gratis bij je pre-order van de Galaxy S10 krijgt. Een flinke bonus, gezien de oordopjes op of zelfs boven het niveau van de Apple AirPods zitten.

Nu zijn er opnieuw afbeeldingen van gelekt, bemachtigd door SamMobile. We zien het volledige design van de oordopjes zelf, maar ook de case waarin je ze op kunt bergen en op kunt laden.

De Galaxy S10 komt gepaard met een feature genaamd reverse wireless charging. Dat komt erop neer dat de achterkant van het toestel kan dienen als draadloze lader voor andere smartphones of accessoires. Zoals deze oordopjes. Hier kun je dat zelfs al in actie zien met de Galaxy Buds.

Samsung Galaxy Buds

Specs gelekt

De nieuwe foto’s komen gepaard met een aantal bevestigde specificaties. Opvallend genoeg hebben beide Buds een batterijcapaciteit van 58mAh. De huidige nieuwste draadloze oordopjes van de Koreaanse techgigant, de IconX (2018), beschikken over een 82mAh accu.

Samsung Galaxy Buds

De charging case zelf beschikt gelukkig over een 252 mAh batterij. Verder kun je rekenen op waterdichtheid (IPx2), ondersteuning voor Bluetooth 5.0 en 8GB aan opslaggeheugen.

Qua prijskaartje blijft het voorlopig een kwestie van gissen, maar de kans dat ze minder dan 200 dollar gaan kosten is zeer klein. Daarmee komt Samsung dus met een gedegen tegenhanger van Apple’s AirPods op de proppen. Die oordopjes krijgen binnenkort overigens ook een opvolger, waarover je hier meer kunt lezen.

SamMobile

Reageer op artikel:
Leak bevestigt design en specs Samsung Galaxy Buds
Sluiten