Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 30 jan 2019

‘Design iPhone 11 bevestigd’ (+ meer specificaties)

De afgelopen weken hebben we al de eerste renders van de vermeende iPhone XI voorbij zien komen. Apple twijfelde naar verluidt tussen twee verschillende designs, al is het verstandig om op dit punt dergelijke speculatie met een flinke korrel zout te nemen.

iPhone XI design

Toch beweert een doorgaans betrouwbare bron nu te weten te zijn gekomen voor welk prototype Apple heeft gekozen. Dan hebben we het over de ‘cyclops’-iPhone, met een gecentreerde cameramodule. Dat design heeft het naar verluidt gewonnen van de lelijke vierkante oplossing.

De gereputeerde leaker Hemmerstoffer benadrukt dat Apple nog vroeg in het productieproces zit, in de zogenaamde Engineering Validation Test-fase. De bekende en gereputeerde Apple-blogger John Gruber bevestigt bovendien dat het cyclops-design zeer plausibel is, “Ik heb mij altijd al afgevraagd waarom de camera in de hoek zat.”

Apple iPhone XI
Het design waar Apple naar verluidt voor kiest

Specificaties

Oké, dat is voorlopig alles wat we weten over het design. Toch is er ook nu al meer gelekt, in de vorm van vermeende specificaties. De iPhone XI krijgt naar verluidt een 5.8-inch OLED scherm, met dunnere schermranden en een kleinere notch.

Het toestel gaat niet 5G ondersteunen, vooral vanwege het gedoe tussen Apple en chipmaker Qualcomm. Ook Intels 5G-modems zijn naar verluidt nog niet klaar voor massaproductie. Verder is de iPhone XI volgens de bron waterdicht (IP68) en zit er een grote 4000 mAh batterij onder de motorkap.

Misschien wel het beste nieuws is echter dat Apple de Lightning-port gaat vervangen voor USB-C. Dat zou betekenen dat Macs, iPads en iPhones allemaal met dezelfde lader opgeladen kunnen worden. Zo kan Apple bovendien eindelijk weer zijn simpliciteit herstellen.

Maar goed, voorlopig blijft het allemaal bij vage geruchten en leaks. Neem dit soort nieuws dus met een gezonde korrel zout, tot we echt meer weten over de plannen van Tim Cook en Co. Na de gepresenteerde kwartaalcijfers van Q1 moet het merk echt indruk gaan maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
‘Design iPhone 11 bevestigd’ (+ meer specificaties)
Sluiten