Rutger Houweling
Rutger Houweling 17 sep 2013

Design Tuesday: Vier stijlvolle stoelen voor in de woonkamer

Op WANT gaat het niet alleen over de nieuwste technische snufjes zoals smartphones en tablets, maar ook over vet design. Onze interieur-buddy Roomed.nl is een expert op dit gebied en schrijft dan ook elke dag over inspirerend wonen. In samenwerking met Roomed brengen wij jou dan ook elke dinsdag ‘Design Tuesday’. Hiervoor zoeken wij per thema een aantal items uit waarmee jouw huis pure awesomeness uitstraalt. Deze week vier stijlvolle stoelen voor in de woonkamer.

Elegant doch stijlvolle stoel van Rue Monsieur Paris

Rue Monsieur Paris staat vooral bekend om hun bijzondere collecties en een grote groep mensen zou dan maar al te graag willen shinen met hun stoelen, tafels, lampen en kasten. Ze zijn alleen wat aan de prijs. Deze organisch gevormde stoel is gemaakt van gelamineerd kokos. Daarna is er nog een laag zwarte hars overheen gegaan om ‘m super stevig te maken. Er is zowel een eenpersoons- als een tweepersoonsuitvoering verkrijgbaar. Zoals wel al zeiden is-ie niet goedkoop. Vanaf 4767 euro kun je ‘m hier bestellen.

 

Re-Ply: Een duurzame stoel van karton

Wat krijg je als je vier lagen gere-cycled karton, of eigenlijk houtvezelplaat, op elkaar legt en in elkaar vouwt? Juist, de Re-Ply stoel. Naja, je moet nog wel een metalen onderstel met één paar bouten aan de stoel bevestigen en je hebt een sijlvolle stoel in je woonkamer staan waarmee je zelfs kunt schommelen. Ok, het is misschien eenvoudiger gezegd dan gedaan dus laten we het liever aan Dan Goldstein over. Hij heeft er een succesvol Kickstarter-project van gemaakt en kun je hier met Dan contact opnemen als je interesse hebt. Houd rekening met ongeveer honderdvijftig euro.

Handig! De Sway is een Combinatie tussen een schommelstoel en ‘normale’ stoel

De Duitse ontwerper Markus Krauss heeft zich van zijn beste kant laten zien door de Sway-stoel te ontwerpen. Dit is een ontspannen stoel waarin je met twee mensen kunt schommelen, maar dankzij het ‘telescoop mechanisme’ ook als normale stoel kunt gebruiken. Ontspannen een boek lezen of naar Netflix kijken kan dus op twee manieren. De stoel is vanaf binnenkort in drie verschillende soorten grijs verkrijgbaar voor een nog onbekende prijs. Mocht je interesse hebben dan kun je hier met Markus contact opnemen.

 

Shadow Chair is niet bang voor zwaartekracht

Vet gedaan van Duffy London. Ze hebben een stoel gemaakt die enkel lijkt te leunen op twee poten aan de voorkant en zorgt voor een bijzondere schaduw. Maar wat blijkt, de schaduw is een stalen constructie waarop de stoel ook leunt. Het is dus een optische illusie. Nice! Voor ongeveer achthonderd euro is-ie hier te koop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Design Tuesday: Vier stijlvolle stoelen voor in de woonkamer
Sluiten