Design Tuesday: Vijf keer inspiratie voor je keuken

Op WANT gaat het niet alleen over de nieuwste technische snufjes zoals smartphones en tablets, maar ook over vet design. Onze interieur-buddy Roomed.nl is een expert op dit gebied en schrijft dan ook elke dag over inspirerend wonen. In samenwerking met Roomed brengen wij jou dan ook elke dinsdag ‘Design Tuesday’. Hiervoor zoeken wij per thema vijf items uit waarmee jouw huis pure awesomeness uitstraalt. Deze week vijf keer inspiratie voor je keuken.

Sheer: Een multifunctioneel kookeiland

Heb je een beetje ruimte in de keuken? Dan moet je dit kookeiland checken. Een aantal Italianen zijn verantwoordelijk voor de Sheer en hebben een design afgeleverd dat zowel uniek als elegant is. Het zijn twee halfronden die samen een bol vormen. De bovenkant is een ventilatiesysteem zodat alle nare geuren worden afgevoerd en op het onderste halfrond kun je heerlijke steaks grillen dankzij de vier elektrische kookpitten. Maar dat niet alleen. Met dit kookeiland beschik je ook over een mini-koelkast, twee wasbakken, drie wijnkoelers voor dorstige mensen en een uitschuifbare tafel waar je direct aan kunt eten. Interesse? Neem dan hier contact op met de guys van de Sheer.

Afzuigkap dat oogt als industriële designlamp

Heb je net een nieuwe keuken uitgezocht, ziet alles er fancy uit, moet je nog een afzuigkap uitzoeken. Gelukkig heb je tegenwoordig geen speciale afvoer meer nodig, omdat afzuigkappen met filters werken dus kun je de locatie én het design zelf uitkiezen. Check bijvoorbeeld deze eyecatcher van een rvs recirculatiekap. Ontworpen door Keukenhuys De Tweede Kamer die oogt als een industriële designlamp en ook nog eens je keuken van een mooi licht voorziet. Een nadeel, zo’n afzuigkap kost wel 5.250 euro. Maar goed, dan heb je wel een strakke afzuigkap die overigens geen geluid maakt. Hier te koop.

Werkbank omgetoverd tot robuust keukeneiland

Heb jij nog een oude werkbank in de garage of kelder staan die je toch niet meer gebruikt? Maak er een keukeneiland van! Pottery Barn heeft een oude werkbank omgetoverd tot een eiland waaraan je al je groenten kunt snijden, wijn kunt drinken of juist ‘s ochtends een bakkie koffie kunt nuttigen. Verder biedt-ie ruimte voor al je keukenspullen en kun je dankzij de metalen rekken al je pannen kwijt. Pottery Barn verkoopt dit exemplaar voor bijna tweeduizend euro, maar je kunt er natuurlijk ook zelf één in elkaar knutselen. Zet er een aantal vintage krukken bij en klaar. Hier te koop.

De onzichtbare afzuigkap

Te gek! Ben je geen fan van een industriële designlamp als afzuigkap en wil je ‘m het liefst zo min mogelijk zien dan móet je de onzichtbare afzuigkap checken. Deze afzuigkap zit achter de kookplaat en worden de geuren van opzij weggezogen. Ben je klaar met koken, dan verdwijnt-ie weer in het keukenblad. Smart Thinking! De onzichtbare afzuigkap is te koop bij StudioLine verkooppunten van Siemens; een selecte groep keukenspeciaalzaken in Nederland.

Keuken van gerecyclede pallets

Stel, je gaat al die tientallen keukenwinkels af op woonboulevards, maar je vindt écht niets mooi. Wat doe je dan? Juist, zelf een keuken in elkaar knutselen. Dat deed het Spaanse duo van Anatomica Design. Zij haalden pallets van de staten van Barcelona en maakten er een rustieke keuken van bestaande uit twee modules. Een module waaraan je kunt koken met een inductieplaat, oven en wasbak en een module die dient als eettafel. Cool gedaan en dus de perfecte inspiratie voor een keuken in je nieuwe huis.

Reageer op artikel:
Design Tuesday: Vijf keer inspiratie voor je keuken
Sluiten