Rutger Houweling
Rutger Houweling 30 jul 2013
Leestijd: 2 minuten

Design Tuesday: Vijf stijlvolle banken om op te chillen

Op WANT gaat het niet alleen over de nieuwste technische snufjes zoals smartphones en tablets, maar ook over vet design. Onze interieur-buddy Roomed.nl is een expert op dit gebied en schrijft dan ook elke dag over inspirerend wonen. In samenwerking met Roomed brengen wij jou dan ook elke dinsdag ‘Design Tuesday’. Hiervoor zoeken wij per thema vijf items uit waarmee jouw huis pure awesomeness uitstraalt. Deze week hebben wij vijf stijlvolle banken uitgezocht waarop je lekker kunt chillen.

Bungy Sofa

Overkomt het jou regelmatig dat je ontspannen op de bank een film op televisie aan het kijken bent, maar gestoord wordt door de reclame? Zappen! Maar waar is nou die afstandsbediening? Waarschijnlijk ergens tussen de vele kussens dus als je ‘m eindelijk hebt gevonden is het reclameblok al afgelopen. Met de Bungy Sofa van ontwerpster Leala Dymond is dit verleden tijd. Dankzij het gele elastieke koord kun je zowel kussens als tijdschriften en een afstandsbediening op je favoriete plek leggen. Lees hier meer over de Bungy Sofa.

Gigantische sofa van gecapitonneerd wit leer

Of-ie écht mooi is laten we aan jou over, maar een bank om op te chillen is het zeker. Het gaat om de Soho Daybed van Restoration Hardware en is geïnspireerd op de originele Chesterfield banken in het kwadraat. Check it out!

M.A.S.S.A.S. van Patricia Urquiola voor Moroso

M.A.S.S.A.S. staat voor Moroso Asymmetric Sofa System Adorably Stitched. Oftewel een super zachte bank met bochtige a-symmetrische lijnen. Dankzij de verschillende segmenten kun je de bank naar smaak en ruimte samenstellen. Bekijk hier de M.A.S.S.A.S.

Bank en slaapzak in één

Als er een bank is waarop je lekker kunt chillen is het deze wel. Je kunt er namelijk perfect op slapen dankzij de ingebouwde slaapzak. Ideaal voor een filmavond of als er iemand komt logeren. Check hier wie ‘m heeft ontworpen.

Kleurrijke banken van Roche Bobois

Wij houden van minimalistisch design en zouden in eerste instantie niet al te enthousiast worden van deze kleurrijke banken van Roche Bobois. Maar wat als je zo’n kleurrijke bank combineert met een niet al te kleurrijke woonkamer. Dan ziet het er ineens strak uit. Nice! Bekijk hier nog meer variaties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Design Tuesday: Vijf stijlvolle banken om op te chillen
Sluiten