Barry Kraakman
Barry Kraakman 3 jun 2015

Designers met ballen ontwikkelen Bike Balls: het opvallende fietslicht

Het achterlichtje wat we bij nacht onder onze zadel hangen is meer een siervoorwerp dan dat het bijdraagt aan onze veiligheid. Twee designers uit Canada pakten dit probleem met beide handen aan en kwamen met een radicale oplossing: het Kickstarter-project Bike Balls Bicycle Light.

Bungelende Bike Ball

De designers hebben naar eigen zeggen dé oplossing ontwikkeld. De vorm en het materiaal zorgen voor een lichtgevend bungelend geheel onder de zadel, dat voor flink wat aandacht zorgt. En dat is goed, want fietsers die worden gezien zullen niet snel geraakt worden door medeweggebruikers. Aldus de designers.

Squeeze to activate

Naast de opvallende en oncontroleerbare bewegingen zorgt de siliconen zak ook voor een waterdichte bescherming waardoor-ie door weer en wind onder de zadel kan blijven hangen. Daarnaast is de lamp op deze manier makkelijk aan en uit te zetten; knijp voorzichtig in de zak om het lampje te laten branden. Met eenzelfde handeling zijn de twee standen waarin-ie knippert te activeren. Knijp een vierde keer en de lamp gaat weer uit.

Een geniale oplossing dus. Interesse? Op de Kickstarter-pagina kan je een poging doen om ‘m te bestellen. Onze redactie is in ieder geval voorzien!

Reageer op artikel:
Designers met ballen ontwikkelen Bike Balls: het opvallende fietslicht
Sluiten