Designers photoshoppen dezelfde vrouw tot het plaatselijke schoonheidsideaal

Een schoonheidsideaal is een opmerkelijk iets. In Amerika en Europa is Doutzen Kroes bijvoorbeeld ontzettend populair. Als je het aan een Afrikaan of Zuid-Amerikaan zou vragen, dan zou hij mogelijk zeggen: ‘Jemig, die vrouw kan wel een slagroomdieet gebruiken!’

Schoonheidsideaal is allesbehalve universeel

PR-bureau Fractl stuurde deze foto naar verschillende (vrouwelijke) graphic designers, met de vraag of ze deze dame konden aanpassen aan het plaatselijke schoonheidsideaal. Zo gezegd zo gedaan! Hieronder zie je de meest opmerkelijke verschillen.

In Italië en China houdt men van kleine vrouwen met een dito postuur. Het ziet er in onze ogen niet… helemaal gezond uit.

Hoe anders is dit in Spaans sprekende landen? Zoals je ziet is men in Zuid-Amerika en Spanje dól op volle figuren! In Argentinië en Mexico geldt dit overigens weer niet.

Egypte houdt ook wel van curves, maar dan ehm… érg selectief. Enorme borsten, een wespentaille, volle heupen én een ‘thigh gap’. Het lijkt wel een mythisch fantasiewezen!

Wat is volgens de Nederlander dan wél het ideale postuur? Dat ziet er blijkbaar zo uit. Kekke cowboylaarsjes, trouwens!

Een tijdje geleden zagen we iets vergelijkbaars. Ook hier werd een foto de wereld rondgestuurd, maar deze focuste zich vooral op het gelaat van de vrouw. Dit project draait meer om het lichaamstype. Alle afbeeldingen check je hier.

Check ook:

Reageer op artikel:
Designers photoshoppen dezelfde vrouw tot het plaatselijke schoonheidsideaal
Sluiten