Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 22 jul 2017

Spectaculaire vuurgevechten: Destiny 2-beta smaakt naar meer

Het duurt nog even voordat Destiny 2 in de winkel ligt. Vanaf 6 september kunnen we een groots nieuw avontuur beleven, waarbij er nieuwe vijanden en uitdagingen liggen te wachten. Het is echter vanaf nu mogelijk om alvast een voorproefje te krijgen van de game.

Er is namelijk een bèta van Destiny 2 online gegaan. Tot en met vrijdag 21 juli was deze bèta alleen beschikbaar voor hen die de game hadden gepre-ordered. Maar vanaf nu kan iedereen de bèta ervaren. Het enige wat je nodig hebt is een Xbox One of een PlayStation 4. Vervolgens download je het geheel en kun je er mee aan de slag. Dat hebben wij ook gedaan met deze vroege versie van Destiny 2.

De paar uur die we er mee hebben doorgebracht, bevestigen het gevoel dat Destiny 2 vooral verbetert wat het al goed deed. Met name de schietmechanieken van de game zijn ijzersterk. Destiny is een combinatie tussen shooter en RPG, waarbij het speciale karakter van jouw wapen bepaalt hoeveel schade je uitdeelt. Een enkele headshot is bij de meeste vijanden niet genoeg, tenzij je je Super Weapon gebruikt. Je bent zodoende bezig om meerdere headshots achter elkaar te maken. De impact van de kogels op de hoofden van de vijanden geven daarbij een heerlijk gevoel en dit zorgt er alleen maar voor dat je meer en meer kills wilt maken.

Destiny 2 kent heerlijke vuurgevechten

Zeker wanneer je in vuurgevechten komt waarbij je meerdere vijanden tegelijkertijd tegenover je hebt staan en het hectisch wordt, is Destiny 2 erg sterk. Je rent van links naar rechts terwijl je je magazijn leegt. Als die op is, pak je gelijk je tweede wapen erbij om daarmee ook te knallen. Gooi wat granaten in de mix en gebruik je Super aanval en het spektakel is enorm.

De bèta laat je het begin van het hoofdverhaal spelen en daarin worden een aantal spectaculaire setpieces voorgeschoteld. Meer dan eens voelde we onze hartslag omhoog gaan en waren we blij als we bepaalde waves aan vijanden hadden overwonnen.

Het is echter wel een kort voorproefje. Binnen een minuut of twintig ben je er wel doorheen en dan wil je juist meer. Hopelijk lukt het de ontwikkelaar deze keer wel om genoeg content te maken met variatie.

Strike

Naast dit stukje singleplayer heb je ook nog een Strike-missie. Samen met twee anderen ga je dan een afgesloten gebied in, waarin je van objective naar objective reist om onderweg een combinatie van pittige shootouts en wat platformelementen te overwinnen.

Diverse tussenbazen zorgen daarbij voor uitdaging en met name de eindbaas is een flinke kluif om te verslaan. Het is tof om te doen, maar wel binnen een half uur te voltooien.

De PvE-content (Player versus Enviroment, oftewel tegen de computer) van deze bèta is dus in een uurtje wel uit te spelen. Je kunt dit herhalen door hetzelfde te doen, maar dan met een andere klasse, al wil je dat wellicht bewaren voor de volledige game. Wat nog wel rest is de Crucible, waarin je in multiplayervorm potjes van vier tegen vier kunt spelen.

Een interessante keuze, want in het eerste deel ging het om potjes van zes tegen zes. Het lijkt goed uit te pakken. Arena’s zijn zo gemaakt dat er op diverse plekken strijd is en dat je als team van vier makkelijker afspraken met elkaar kunt maken over tactiek. Hierdoor is het iets minder ‘ieder voor zich’, wat wij alleen maar fijn vinden.

Destiny 2

De bèta geeft zodoende een zeer fijn voorproefje op wat je straks op 6 september kunt verwachten. Destiny 2 verschijnt dan naast de Xbox One en PlayStation 4 ook op de pc.

Reageer op artikel:
Spectaculaire vuurgevechten: Destiny 2-beta smaakt naar meer
Sluiten