Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 11 jan 2019

Destiny-ontwikkelaar Bungie en Activision gaan uit elkaar

Een paar jaar geleden verliet ontwikkelaar Bungie Microsoft nadat de ontwikkelaar jarenlang had gewerkt aan de Halo-reeks. De ontwikkelaar wilde iets nieuws gaan doen en kwam zodoende bij Activision terecht. Bungie werd een losse studio, maar Activision pompte er veel geld in en was verantwoordelijk voor het uitgeven en marketen van de Destiny-reeks. Daar is nu een einde aangekomen. Activision en Bungie hebben naar buiten gebracht dat de partijen uit elkaar gaan.

Destiny-ontwikkelaar Bungie staat er alleen voor

De overeenkomst kwam in 2010 tot stand en volgens Bungie zijn er sinds die tijd vijftig miljoen games en uitbreidingen van de reeks verkocht. Het kan dus wel gezien worden als een succes, hoewel Destiny 2 naar verluid minder goed heeft verkocht dan verwacht. De hype voor Destiny 2 was dan ook een stuk minder groot dan voor het origineel, wat weer te maken heeft met het feit dat het eerste deel op de lange termijn minder interessant was.

bungie

De twee partijen lijken op een goede manier uit elkaar te gaan. Daarbij behoudt Bungie alle rechten die rondom de Destiny-reeks liggen. Dat betekent dat de ontwikkelaar gewoon door kan gaan met het ontwikkelen van uitbreidingen of er voor kiezen om een nieuw deel te maken. Wie die dat gaat uitgeven, dat is niet bekend.

Daarnaast blijft Destiny 2 gewoon beschikbaar via Battle.net, de online portal van Blizzard, dat op zijn beurt weer onderdeel is van Activision Blizzard. De community hoeft zich volgens Bungie zodoende dan ook geen zorgen te gaan maken over de toekomst.

Destiny 2 werd in 2017 uitgebracht en kende met name een erg toffe singleplayer. De review van de game kun je hier teruglezen. Eind vorig jaar kreeg die game een grote update met Forsaken. Ook daar hebben we een review van gemaakt die je hier kunt teruglezen. Wanneer er een nieuwe grote update voor de game verschijnt is nog niet bekend.

Reageer op artikel:
Destiny-ontwikkelaar Bungie en Activision gaan uit elkaar
Sluiten