Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 10 jan 2019

Details Nokia 6.2 opgedoken: specs, gat in scherm en meer

De Nokia 6 kwam januari 2017 uit, en trapte de comeback van het Finse merk af. En hoe! HMD Global heeft vooral in het budgetsegment een mooi stuk markt veroverd. Een jaar later kwam de Nokia 6.1 uit, maar ondertussen is het alweer januari. Oftewel, het is tijd voor de Nokia 6.2!

Nokia 6.2 gelekt: gat in scherm

Een doorgaans betrouwbare leaker heeft nu verschillende vermeende specificaties gelekt. Het budgettoestel heeft naar verluidt een groot 6.2-inch scherm, zonder notch. In plaats daarvan gaat Nokia voor een gat in het scherm, waar de selfiecamera in zit. Net zoals Samsung van plan is met de Galaxy S10 en wat Honor heeft gedaan met deze smartphone.

In het budgetsegment is het echter nog een relatief zeldzaam verschijnsel. Naast de Nokia 6.2 werkt HMD Global ook aan de Nokia 8.1 Plus, een toestel waarvan gisteren de eerste renders lekten. Naar verluidt neemt de Nokia 6.2 dat design over, dus check vooral even die beelden.

We hebben het echter wel over een budgetmodel, dus ergens moeten concessies gedaan worden. De Nokia 6.2 heeft volgens de bron iets dikkere schermranden. Aan de achterkant zit een dubbele 16MP camera met ondersteuning voor OZA audio. Dat komt erop neer dat meerdere microfoons samen 360 graden surround sound opnemen.

Onder de motorkap

Ook de vermeende specificaties van onder de motorkap zijn gelekt. Daar zit de Snapdragon 632, in combinatie met 4GB of 6GB aan werkgeheugen. Over het opslaggeheugen is weinig bekend, maar de kans is groot dat HMD Global in ieder geval een 64GB-variant uitbrengt.

De Nokia 6.2 draait direct op stock Android 9 Pie, als onderdeel van het Android One-programma. Daarmee brengt Google een lichtere en razendsnelle versie van zijn mobiele besturingssysteem naar goedkopere toestellen, met frequente updates en ondersteuning.

Klinkt allemaal goed, maar wanneer kunnen we dit budgetmonster verwachten? Alles wijst erop dat de Nokia 6.2 zijn debuut zal maken eind januari, of begin februari. Aanvankelijk zal het toestel naar verwachting enkel in China uitkomen, maar Europa zal snel volgen. De prijs van de Nokia 6.1 werd onlangs al verlaagd naar 159 euro, dus de kans is groot dat de geruchten kloppen.

⚡️ Over budgetmodellen gesproken: check ook even de nieuwe Xiaomi, een budgettoestel dat even veel kost als de Nokia 6.1, maar imponeert met indrukwekkende specificaties.

Reageer op artikel:
Details Nokia 6.2 opgedoken: specs, gat in scherm en meer
Sluiten