Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 26 mrt 2019

Nieuwe Detective Pikachu trailer toont nog meer nostalgische Pokémon

We kunnen het nog steeds haast niet geloven dat er een Detective Pikachu film komt, maar we kunnen er toch echt niet omheen. De humor, het stijltje: het is niet de benadering die je zou verwachten van het doorgaans zo op safe spelende Hollywood.

Detective Pikachu

Het lijkt eerder de droom van een diehard fan. Maar het gaat toch echt gebeuren, zo bewijst een nieuwe trailer. Daarin krijgen we nog meer iconische Pokémon te zien die we nog allemaal kennen van vroeger. Of het nou de anime, de kaarten of de games waren: Gengar is een favoriet onder fans.

Na Pokémon Go en met Pokémon Sword & Shield in het vooruitzicht is de franchise populairder dan ooit. Analisten voorspellen al recordcijfers voor Detective Pikachu, met bezoekersaantallen in de bioscoop waar je U tegen zegt. Nostalgie, de humor en hype rondom Ryan Reynolds: het totaalpakketje lijkt een recept voor succes.

Oftewel, de geldkoe die Pokémon heet gaat binnenkort weer flink innen. Wist je dat het de meest lucratieve franchise ooit is, in wat voor medium dan ook? Wereldwijd. Groter dan Harry Potter, Star Wars en elke andere popcultuur-bom.

Detective Pikachu wordt overigens geen doorsnee avontuur zoals je gewend bent van de games en de anime. Een jongetje, gespeeld door Justice Smith, gaat met behulp van een detective op zoek naar zijn vermiste vader. Saillant detail: de detective is een pratende Pikachu.

|Check dit:| Je oude Pokémon kaarten zijn potentieel duizenden euro’s waard

Nog meer Pokémon!

Naar verluidt zijn er nog twee live-action Pokémon films in ontwikkeling, met een wat meer doorsnee benadering met trainers en battles. Wel in hetzelfde stijltje als Detective Pikachu, dus je kunt op een heuse cinematic universe rondom Pokémon rekenen.

Maar goed, laten we niet te ver op de zaken vooruit lopen. Eerst is het nog tijd voor Detective Pikachu. De film komt begin mei uit, ook in Nederland. We hebben in de tussentijd de 10 beste Pokémon games ooit voor je op een rijtje gezet. Staat jouw favoriet ertussen?

Reageer op artikel:
Nieuwe Detective Pikachu trailer toont nog meer nostalgische Pokémon
Sluiten