Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 13 mei 2019

Bioscoop maakt kinderen aan het huilen met gruwelijke vergissing

Waar sommige mensen het heerlijk vinden om bang gemaakt te worden met een horrorfilm, zijn griezelige films niet voor iedereen weggelegd. Zo is een film als The Curse of La Llorona bijvoorbeeld niet geschikt voor kinderen, maar is dat helaas precies wat een bioscoopzaal vol met kids en hun ouders onlangs werd voorgeschoteld in Montreal Canada. Nee de bezoekers hadden niet bewust voor de horrorfilm gekozen, maar dachten gezellig naar een familiefilm te gaan.

Horrorfilm in plaats van Detective Pikachu

De bezoekers hadden namelijk kaartjes gekocht voor de nieuwe Ryan Reynolds film Detective Pikachu. Al tijdens het vertonen van de trailers voor andere films begon het bij mensen te dagen dat er misschien ergens een vergissing was gemaakt. In plaats van vrolijke kinderfilms, kregen de kinderen en hun ouders namelijk trailers van onder andere Annabelle Comes Home, Child’s Play en Joker te zien. Voor sommige kinderen was dit al te veel en hier en daar barstten de jonge bezoekers in huilen uit. Sommige ouders besloten hierop het voor gezien te houden en de zaal te verlaten met hun kids.

Pokémon Detective Pikachu

Griezelen met familiefilms

Het werd er namelijk niet beter op toen de hoofdfilm eindelijk begon. Meteen in eerste scène is een moeder te zien, die haar kind verdrinkt. Niet echt gezellig als familiefilm, maar in een andere bioscoopzaal hadden bezoekers weer te maken met het omgekeerde. Er waren namelijk wel mensen die zich hadden verheugd op The Curse of La Llorona, maar in plaats daarvan allerlei gezelligheid te zien kregen zoals de trailer van The Secret Life of Pets 2. Na verschillende klachten werden de films gelukkig stopgezet, maar sommige kinderen zullen waarschijnlijk nog een tijdje moeite hebben om die griezelige beelden weer te vergeten.

Overigens is Detective Pikachu natuurlijk niet alleen voor kinderen, maar zijn er behoorlijk wat volwassen fans die al een tijd uitkijken naar de film. Ook Pokémon Go spelers mogen zich gelukkig prijzen met de lancering van Detective Pikachu. Om het release van de film te vieren kun je namelijk tot 17 mei Pokémon die in de film schitteren vaker tegenkomen in het augmented reality spel.

Algemeen Dagblad

Reageer op artikel:
Bioscoop maakt kinderen aan het huilen met gruwelijke vergissing
Sluiten