Dominick Vietor
Dominick Vietor | LinkedIn Home 14 september 2018

Deze deurbel weet wie er aanbelt | Nest Hello review

Een deurbel saai? Hoeft niet! De Nest Hello is de laatste uitbreiding in het assortiment van Nest en kan heel wat meer dan alleen wat herrie maken. In deze Nest Hello review zoeken we uit of het apparaat de moeite waard is.

Weet wie er belt

De belangrijkste toevoeging aan de Nest Hello is zijn camera. Dankzij een groothoeklens en nachtvisie kun je via de Nest Hello altijd zien wat er rond je huis gebeurt. Zo kun je meteen op je smartphone zien wie er aanbelt. Maar het heeft ook duidelijke beveiligingsvoordelen. Staat er een inbreker met zijn koevoet je deur los te wrikken? Ook dan kun je een melding krijgen van de Hello. Met een Nest Aware abonnement kun je bovendien de beelden 5, 10 of 30 dagen terugkijken, maar dan moet je wel extra betalen.

Zie je meteen of er een bekende voor de deur staat of niet

Handige extra is dat de Nest Hello gezichtsherkenning heeft en je bekende personen kunt aangeven. Zie je meteen in de melding die je op je smartphone krijgt al of er een bekende voor de deur staat of niet. Wel zo prettig.

Mis nooit meer een pakketje

Naast zijn camera heeft de Nest Hello ook een speaker en een microfoon. Handig om te vertellen dat je eraan komt, maar ook om te communiceren met mensen als je niet thuis bent. Staat er een pakketbezorger voor de deur terwijl je even weg bent? Dan kun je meteen met hem overleggen wat te doen. Bijvoorbeeld je pakketje ergens in de schuur droppen of voor de deur leggen omdat je toch bijna thuis bent. Handig!

Nest ecosysteem

Nest heeft natuurlijk nog heel wat producten in het portfolio naast de Hello. De originele thermostaat, de Nest Cam IQ of de Nest Protect bijvoorbeeld. Al die apparaten kun je integreren in een systeem om je huis nog slimmer te maken. Zo kan de Hello bijvoorbeeld kijken of je thuis bent en daar de thermostaat op aanpassen, of kun je in combinatie met camera’s van Nest je hele huis op afstand bewaken.

Al met al is de Nest Hello een handig apparaat dat zijn prijs van €280 prima waarmaakt. Maar er zijn ook een paar kleine nadelen, zoals eventuele privacybezwaren en een app die niet helemaal ideaal werkt. Daarover zie je alles in de bovenstaande videoreview.

Reageer op artikel:
Deze deurbel weet wie er aanbelt | Nest Hello review
Sluiten