Barry Kraakman
Barry Kraakman Apple 19 mei 2015

Developer brengt nostalgische click wheel terug naar de iPhone

Met de komst van de iPod in 2001 bracht Apple niet alleen een revolutie in de muziekindustrie te weeg, ook de interactie met het apparaat was revolutionair. De bekende click wheel is een icoon in de geschiedenis van Apple geworden. Het is dan ook bijna zonde dat géén van de huidige iPods meer beschikt over dit vernuftig stukje technologie. Dat moet de ontwikkelaar Adam Bell ook hebben gedacht, want dankzij hem is de click wheel terug van weggeweest.

iPhone

De ontwikkelaar heeft gebruik gemaakt van de mogelijkheid in iOS 8 om nieuwe toetsenborden te installeren op iDevices. Hij heeft het iconische wiel softwarematig nagemaakt en deze ter beschikking gesteld als gratis download in de App Store. Na het downloaden is het mogelijk deze in te stellen als toetsenbord. Zorg dat ‘volledige toegang’ aanstaat en voilà: het click wheel is te gebruiken als toetsenbord. Bell heeft aan alles gedacht; als het geluid van je iPhone aanstaat is het kenmerkende klikje ook te horen bij het scrollen door de letters. Just like the old days.

Leuk om een keertje uit te proberen, maar het typen gaat een stuk langzamer. Echt veel langzamer. Lang heeft-ie dan ook niet op onze iPhone gestaan. Toch proberen? Hier is-ie te downloaden.

Reageer op artikel:
Developer brengt nostalgische click wheel terug naar de iPhone
Sluiten