Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 26 okt 2020

Devil May Cry 5 krijgt straks Ray-Tracing met 60 FPS

De nieuwe generatie spelcomputers klopt aan de deur. En met die nieuwe spelcomputers zijn er ook nieuwe technieken mogelijk. Zo laat William Yagi-Bacon, Capcom’s marketing and digital platforms VP, weten dat Devil May Cry 5 straks de mogelijkheid heeft om Ray-Tracing te combineren met een framerate 60 FPS.

Met Ray-Tracing aan in Devil May Cry 5 heb je de mogelijkheid om meer te genieten van verschillende lichteffecten en zijn reflecties in de games een stuk mooier. Maar wanneer je daar gebruik van wil maken, dan betaal je daar wel een prijs voor.

De verschillende standen van Devil May Cry 5

Want op het forum van Resetera laat Yagi-Bacon weten dat er voor Devil May Cry 5 kort door de bocht vier verschillende standen zijn om van te genieten. Wanneer je Ray-Tracing per se aan wilt hebben, dan kun je dat doen op een framerate van 60 frames per seconde. Maar dan moet je dat wel doen op een resolutie van 1080p. Wil je per se een 4K-resolutie hebben, dan kan dat ook, maar wordt de framerate vastgezet op 30 frames per seconde. Bij een actiegame als deze is dat maar de vraag of je dat wilt, want hogere frames zorgen voor soepelere combat.

Wanneer je Ray-Tracing allemaal niet zo spannend vindt en gewoon van de gameplay wil genieten, dan zijn er gelijk meer mogelijkheden. In een 4K-resolutie heb je dan een framerate van 60 fps. En als je op een Full HD-tv speelt, dan kun je de framerate zelfs opkrikken naar 120 fps. Op die manier vliegt de actie op een zeer soepele manier over je beeldscherm heen.

Los aanschaffen

Hoewel Devil May Cry 5 in maart 2019 uitkwam, gaat Capcom de bezitters van de game geen gratis upgrade geven. Dit is namelijk de zogenaamde Special Edition van de game en geeft je ook toegang tot een aantal extra mogelijkheden. Zo kun je nu spelen als Vergil en zijn er nieuwe modi beschikbaar. De game wordt in eerste instantie alleen als digitale release uitgegeven, maar krijgt later ook nog een fysieke versie. Wil je weten wat wij van het origineel vonden? Lees dan hier onze review.

Reageer op artikel:
Devil May Cry 5 krijgt straks Ray-Tracing met 60 FPS
Sluiten