Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Home 14 mei 2020

devolo Magic 2 WiFi next moet je WiFi-netwerk nog beter maken

Wanneer je op zoek bent naar een simpele oplossing voor matig internet in je huis, dan is de devolo Magic 2 een absolute tip. Wij zijn daar zeer enthousiast over, zoals je in onze review kunt lezen. Nu heeft devolo in een gesprek aan ons laten weten te komen met een upgrade van dit systeem in de vorm van devolo Magic 2 WiFi next.

Het idee van de devolo Magic 2 WiFi next is dat je nog beter en gemakkelijker goed internet in huis hebt. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een upgrade van het huidige systeem, met een aantal verbeteringen.

Beter internet met devolo Magic 2 WiFi next

Zo combineert devolo Magic 2 WiFi next de powerline-technologie met Mesh-WiFi-functies. Dat betekent dat je bij de router een unit in het stopcontact plugt en dan ergens anders in huis een andere unit in een stopcontact. Via die manier kun je een snelheid van maximaal 2.400 Mbps halen wanneer je gebruik maakt van een LAN-kabel. Maar tegelijkertijd werken de units ook als WiFi-extenders, waardoor je overal op je laptop of smartphone goed internet hebt.

devolo Magic 2 WiFi next
De devolo Magic 2 WiFi next (Afbeelding: devolo)

Wat is er dan nieuw aan dit product? Eén van de belangrijke punten is dat hij Multi-User MIMO ondersteunt. Op die manier is het mogelijk om meerdere apparaten tegelijk van de optimale transmissiecapaciteit te voorzien. In de oude situatie zaten daar telkens miliseconden tussen. Dat merkte je vaak niet, maar hierdoor is het makkelijker om Netflix op 4K te streamen, terwijl iemand anders zit te gamen en weer iemand anders videobelt. Het controleert automatisch de WiFi-datastromen op efficiënte wijze.

Multi-User MIMO (Afbeelding: devolo)

Een andere verbetering van devolo Magic 2 WiFi next is dat het WiFi-gedeelte van de units nu gebruik maakt van access point steering. Dit zorgt er voor dat je automatisch verbinding maakt met het krachtigste WiFi-punt, waardoor je altijd de beste verbinding hebt.

Access point steering (Afbeelding: devolo)

Mocht je al gebruik maken van een devolo Magic 2-systeem? Dan worden deze daar automatisch aangekoppeld. Het nieuwe product komt in juni uit en kent verschillende opties. De Starter Kit bevat twee adapters en heeft een adviesprijs van 199,90 euro. De Starter Kit dekt circa 90 m2. De Multiroom Kit dekt grotere ruimten tot circa 180 m2. Deze kit is uitgerust met drie adapters en verkrijgbaar voor 299,90 euro. Tot slot zijn de Magic 2 WiFi next-adapters ook afzonderlijk verkrijgbaar voor 129,90 euro. Wil je niet wachten op het nieuwe product? Dan kun je de oude versie ook makkelijk scoren en werkt erg goed.

Reageer op artikel:
devolo Magic 2 WiFi next moet je WiFi-netwerk nog beter maken
Sluiten