Deze 5 series willen we terugzien op de PS5

Onlangs besloot Sony dat het tijd was om te bevestigen dat we allemaal al wisten: het bedrijf werkt aan de PS5. In een interview liet Mark Cerny van Sony weten wat de visie achter de spelcomputer is en wat je er straks allemaal mee kunt doen. Dat is natuurlijk goed nieuws, maar het gaat uiteindelijk om de games. De eerste reeks PS5-games onthullingen laat natuurlijk nog een tijd op zich wachten. Maar dat neemt niet weg dat je alvast een klein beetje kunt dromen van wat er straks mogelijk is.

Met dat in het achterhoofd zijn we gaan graven in de historie van PlayStation en de vele games die er op uit zijn gekomen. Met die games hebben we een vijftal series waar we op de PS5 graag een vervolg willen zien.

PS5 games die we willen: God of War

De laatste God of War-game verscheen in 2018. Het was tegelijkertijd één van de grootste games van het jaar, die vele prijzen wist te winnen. De serie wist zichzelf opnieuw uit te vinden. Nadat de reeks zich altijd had afgespeeld in de Griekse oudheid, nam deze game je mee naar de Noorse mythologie. Dat geeft tegelijkertijd mogelijkheden voor vervolgen. En een nieuwe God of War op de PS5 zou dan een logische stap zijn. De game kan er met deze spelcomputer nog beter uitzien en de speler nog meer mogelijkheden geven.

PS5

PS5 games die we willen: Horizon Zero Dawn

Nadat de in Amsterdam gevestigde ontwikkelaar Guerilla Games jaren aan de Killzone-serie werkte, kwam het in 2017 met de game Horizon Zero Dawn. De game introduceerde een compleet nieuwe wereld en had een boeiend hoofdpersonage in de vorm van Aloy. We weten niet waar de ontwikkelaar nu mee bezig is, maar het zou ons niet verbazen als ze nu werken aan een vervolg voor de PS5. En wat ons betreft is dat alleen maar goed nieuws.

Horizon Zero Dawn

PS5 games die we willen: Uncharted

Met Uncharted 4 werd er een einde gemaakt aan de avonturen van Nathan Drake. En inmiddels heeft ontwikkelaar Naughty Dog met de game The Last of Us 2 een groot nieuw project. Maar dat betekent niet dat we nooit meer iets zien van Uncharted. Met het kleine uitstapje The Lost Legacy liet de ontwikkelaar zien dat je ook met andere personages een tof Uncharted-avontuur kon neerzetten. Meer daarvan is wat ons betreft alleen maar goed nieuws.

Uncharted the lost legacy

PS5 games die we willen: GTA

Dit is een beetje een schot voor open doel. GTA 5 is namelijk de best verkochte game in lange tijd en is vandaag de dag nog altijd een game die veel wordt gespeeld. Meer hiervan is een reden om een nieuwe spelcomputer aan te schaffen. En het zou uiteindelijk ook wel komen. Een nieuwe game in de serie is namelijk niet alleen goed nieuws voor de PS5, maar natuurlijk ook voor uitgever Rockstar Games.

GTA 6

PS5 games die we willen: Metal Gear Solid

Deze laatste serie is er één waarvan we nu al weten dat het nooit gaat gebeuren. Na Metal Gear Solid 5 vertrok ontwikkelaar Hideo Kojima bij Konami om een nieuw team te vormen. Daarnaast lijkt het er niet op dat Konami er vertrouwen in heeft dat een game met een hoog ontwikkelingsbudget voor veel inkomsten zorgt. Maar hoe tof zou het zijn om een game als deze in een nog grotere wereld, die er nog beter uitziet en waarbij je nog meer kunt klooien te hebben? Het gaat nooit gebeuren, maar dat neemt niet weg dat ik er van droom.

PS5

Dit zijn een paar van onze wensen qua series voor de PS5. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Meer WANT?

Bij WANT schrijven we over heel veel meer onderwerpen dan toffe deals en elektrische fietsen. Zou houden we dagelijks het laatste nieuws bij omtrent smartphones, gadgets, films, series, Netflix en nog heel veel meer!

Benieuwd naar het grootste nieuws van de afgelopen week? Check dan zeker even onze eigen podcast WantKast! De meest recente aflevering vind je hieronder!

Reageer op artikel:
Fortnite Season 9 staat op het punt van beginnen
Reageer op artikel:
Deze 5 series willen we terugzien op de PS5
Sluiten