Barry Kraakman
Barry Kraakman Digital 27 mei 2015

Deze 8 interessante feiten geven je een bijzondere kijk in Facebook

Bijna iedereen heeft een account op Facebook. Het social media-platform maakt het makkelijk om contacten in binnen- en buitenland te onderhouden. Veel gebruikers weten waarschijnlijk ontzettend weinig over het medium waarop ze dagelijks een deel van de dag op spenderen. Voor hen hebben wij een paar interessante feitjes over Facebook op een rijtje gezet. Enjoy!

1. Populaire muzikanten

Muzikanten op Facebook zijn populair om te volgen. Uit de gegevens van afgelopen april blijkt dat Shakira met honderd miljoen volgers het meest populair is. Eminem volgt met 91 miljoen en plaats drie wordt met 81 miljoen volgers bezet door Rihanna.

2. TV-shows

Naast muzikanten zijn ook de pagina’s van TV-shows erg populair. De meest populaire show is The Simpsons, met 69 miljoen volgers. Verrassend genoeg is de op-een-na populairste show Mr. Bean, met 61 miljoen volgers. De derde plaats is met 54 miljoen volgers voor SpongeBob.

3. Werkgelegenheid

Bij een groot platform als Facebook horen natuurlijk veel werknemers. Wist jij dat er 9.119 medewerkers in loondienst werken voor Facebook?

4. Indirecte baan

Naast de banen die Facebook creëert, ontstaan er dankzij Facebook ook indirect veel banen. Een gegronde schatting gaat er van uit dat er indirect ongeveer 4,5 miljoen banen zijn ontstaan in het jaar 2014.

5. Ontvrienden

Naast het vinden van vrienden is ook het ontvrienden onderdeel van Facebook. Een onderzoek wijst uit dat de meeste vrienden die worden ‘ontvriend’ uit de middelbare school-tijd komen.

6. Getrouwd

Bijna dertig procent van de pas-getrouwden veranderen enkele uren na het ja-woord hun Facebook-status naar ‘getrouwd’.

7. Gepeste meisjes

Naast voordelen heeft social media ook minder goede kanten. Zo geeft 66 procent van de meisjes die op Facebook zit aan dat ze wel eens via deze site zijn gepest.

8. Big data

Alles wat op Facebook staat, is natuurlijk opgeslagen op servers opgeslagen om het in elke browser tevoorschijn te toveren. Al deze data neemt behoorlijk wat ruimte in beslag. Meer dan driehonderd petabytes, om preciezer te zijn. Voor degenen die niet meer weten wat een petabyte is: duizend terabytes (en één terabyte is duizend gigabytes).

Reageer op artikel:
Deze 8 interessante feiten geven je een bijzondere kijk in Facebook
Sluiten