Deze 9 simpele tips over compositie maken je een betere fotograaf

Fotograferen, het lijkt soms zo simpel, maar dat is het écht niet. Je moet de techniek onder controle hebben en je moet snappen hoe licht werkt. Fotografeer je veel met een smartphone? Vergeet dan de techniek, maar snap wel hoe je lichtbronnen werken. En denk na over de compositie…

Zo belangrijk is de compositie

De compositie maakt of kraakt een foto. En dat durven wij te melden zonder te overdrijven. De compositie laat bijvoorbeeld zien hoe jouw onderwerp zich met de rest van het beeld mengt. Om van jou een betere fotograaf te maken voorziet The Cooperative of Photography samen met fotograaf Steve McCurry je van negen tips die je alles over compositie bijbrengen. Check it out, leer en oefen het in de praktijk. Op zekers dat jij iedereen met jouw (nieuwe) fotografie skills gaat verbazen.

Na de fotografie komt de beeldbewerking

En? Heb je er écht iets van geleerd? Vast wel! Dan hebben wij hier nog meer compositietechnieken voor jou in petto. Want uitgeleerd ben je natuurlijk nooit.

Heb je eenmaal een prachtig beeld geschoten? Dan kun je beginnen aan de beeldbewerking. Je zult hoogstwaarschijnlijk in RAW de beelden hebben geschoten, dus kun je met Adobe Lightroom aan de slag. Hier vind je in ieder geval de nodige Photoshop en Lightroom tips om mee aan de slag te gaan.

Reageer op artikel:
Deze 9 simpele tips over compositie maken je een betere fotograaf
Sluiten