Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 28 aug 2018

Kunstmatige intelligentie zorgt er voor dat je een danslegende wordt

Ikzelf kan totaal niet dansen. Dus in een club sta ik liever aan de bar met mensen te praten dan dat ik mijn dansmoves op de dansvloer ga tonen. Helaas zul je voorlopig op die dansvloer nog altijd een flater slaan. Maar als jij op mensen indruk wilt maken, dan kun je binnenkort wel via een AI een filmpje maken waarin het net lijkt alsof je perfecte dansmoves hebt.

AI laat je dansen

Het is een project van onderzoekers aan het Amerikaanse UC Berkeley. Zij hebben via een AI een speciaal algoritme ontwikkeld. Deze techniek zorgt er voor dat er vanuit indrukwekkende dansvideos een soort dansskelet kan worden gemaakt.

Vervolgens kan dat skelet weer overgezet worden naar een lichaam waarbij het lichaam en het gezicht van het onderwerp gebruikt worden. Uiteindelijk krijg je dan een video waarbij het net lijkt alsof jij de meest indrukwekkende moves maakt. Het is wellicht wat lastig om voor te stellen, maar de onderstaande video geeft je wat dat betreft een redelijk goed beeld.

Het is een indrukwekkende techniek, maar er moet nog wel wat werk worden gezet. Als je goed naar de video kijkt, dan zie je hier en daar wat stotteringen, wat je natuurlijk niet wilt als je echt indruk wilt maken. De onderzoekers willen dat ook gaan aanpassen. Daarnaast ontbreekt het er hier en daar aan rustmomenten, wat je bij een echte danser wel ziet.

AI dansen

De grote vraag is echter: waarom zou je dit gaan doen. Natuurlijk, je kunt online indruk gaan maken, maar wanneer je dan iemand ontmoet en die persoon daagt je dan uit voor een dans-off, dan val je natuurlijk keihard door de mand. Dus wat dat betreft is het meer een geval van geinig dan dat het te gebruiken is. Wil je meer lezen over AI en de mogelijkheden? Kijk dan eens hier.

Reageer op artikel:
Kunstmatige intelligentie zorgt er voor dat je een danslegende wordt
Sluiten