Deze Android Wear 2.0 smart outdoor watch van Casio overleeft ieder avontuur

Leuk en aardig, een smart watch, maar avonturiers hebben er weinig aan. De robuuste Casio Outdoor Watch WSD-F20, die net verschenen is, is voor hen een welkome uitzondering.

Vorig jaar kwam de WSD-F10 op de markt, nu dus de verbeterde opvolger. Een groot voordeel van de WSD-F20 is dat de smart watch direct bij de lancering voorzien is van Android Wear 2.0. Hierdoor kan het horloge zelf via WiFi of Bluetooth verbinding maken met het internet en andere apparaten, zonder daarvoor een smartphone nodig te hebben. Het is daarmee de eerste smartwatch in zijn soort.

Nu wel een GPS-sensor

Deze slimme Casio is waterdicht tot 50 meter diepte en voldoet qua schokbestendigheid aan de eisen van het Amerikaanse leger. En waar de WSD-F10 nog geen GPS-sensor had, is die bij de WSD-F20 wel toegevoegd. Het ontbreken daarvan wordt door mensen die op zoek waren naar een goed sporthorloge als groot gemis beschouwd.

Met het horloge kun je gedetailleerde weerinformatie opvragen en het beschikt over een gyroscoop en kompas. Slechts een kleine greep uit de mogelijkheden, de gedetailleerde specificatie vind je hier.

Net als bij de voorganger zijn er verschillende apps geïnstalleerd, die je bijvoorbeeld kunt gebruiken bij het vissen of hiken. Via de smartwatchversie van de Google Play Store kun je extra apps downloaden.

Geen vingerafdruken

Het beeldscherm kun je met één druk op de knop instellen op kleur of monochroom. En eenkleurige variant is energiezuiniger, maar de synchronisatie en verbindingsopties zijn dan wel uitgeschakeld. Het scherm van het horloge is zo bewerkt dat er nauwelijks vingerafdrukken achter worden gelaten. De adviesprijs is 500 euro.

Reageer op artikel:
Deze Android Wear 2.0 smart outdoor watch van Casio overleeft ieder avontuur
Sluiten