Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 10 jan 2019

Deze app lost grootste probleem van bordspellen op

Het spelen van een bordspel samen met wat vrienden is en blijft enorm leuk om te doen. Wat alleen niet zo leuk is, is dat je altijd wel iemand in de groep hebt zitten die een bepaalde game nog niet eerder heeft gespeeld. Er zit dan vaak niks anders op dan hem of haar stap voor stap de regels aan te leren of te hopen dat die persoon van te voren wat Youtube-video’s heeft gekeken. Voor iedereen die daar problemen mee heeft, is er nu een goede oplossing in de vorm van een app die de regels van verschillende bordspellen uitlegt.

Deze app legt de regels van bordspellen uit

Het gaat om de app Dized, die inmiddels een succesvolle Kickstarter-campagne achter de rug heeft. De maker wist meer dan 100.000 dollar op te halen met die campagne. Dized is volgens de maker een combinatie tussen een app en een service. Een gedeelte van de app is gratis, maar voor de echte diepgang zul je de premium content moeten gaan kopen. De Kickstarter-campagne werd dan ook gehouden om mensen de kans te geven om vervroegd credits voor de app te kopen, waarmee ze later dan premium content kunnen aanschaffen.

Het duurt helaas nog wel even voordat alles live is. De planning is dat Dized in oktober van dit jaar uitkomt. Dus tot die tijd moet je nog even doorbijten en het nieuwkomers rustig en uitgebreid uitleggen. En laten we heel eerlijk zijn, de eerste keer dat jij een nieuw bordpsel ging spelen, wist je waarschijnlijk ook niet helemaal wat er van je verwacht werd.

Dized app bordspellen

Het is dan alleen nog wel even te hopen dat het bordspel dat jij wilt gaan spelen ook daadwerkelijk ondersteunt wordt door de app. Een compleet overzicht met makers die ondersteund worden vind je hier. Wil je meer lezen over bordspellen? Bekijk dan onze spellenkastserie hier.

Reageer op artikel:
Deze app lost grootste probleem van bordspellen op
Sluiten