Jelle van Es
Jelle van Es Tech 13 jul 2018

Stedentrip? Deze app is jouw gratis slimme tourgids

Wie straks op vakantie gaat naar bijvoorbeeld Frankrijk en daarbij de toeristische route neemt, heeft de kans om op unieke plekken terecht te komen. Plekken waarvan je je kunt afvragen waar je je nou helemaal bevindt. Als dat iets is waar je je in kunt herkennen, dan is deze Road-trip-app echt iets voor jou. De app maakt verbinding met Wikipedia en je locatie en leest zodoende informatie van Wikipedia op terwijl je er door heen rijdt.

Beleef Wikipedia terwijl je door steden rijdt

De app is gemaakt door ene Malte Ubl, die als tech lead werkt bij Google’s AMP project. Deze Roadtrip app is iets wat hij zelf gewoon mistte en graag wilde hebben en daarom maar besloot om het zelf te maken.

Op die manier kun je ook echt iets leren over de plaatsen waar je doorheen scheurt. Je leert over de geschiedenis van de plek, de bezienswaardigheden, hoeveel mensen er wonen en alle andere informatie die vanuit Wikipedia wordt opgehaald. Zo is een toeristische route op vakantie ook een mooie geschiedenisles en geeft het je grappige weetjes.

Wikipedia

Perfect is de app overigens niet. Er zijn plaatsen in de wereld die qua naam hetzelfde zijn als andere plaatsen in de wereld. Zo heb je een stad genaamd Vienna in de Amerikaanse staat Virginia, maar is dat ook de Engelse naam voor de stad die wij kennen als Wenen.

Of wat te denken van Cambridge. Dat is een stad in het Verenigd Koninkrijk, maar is ook terug te vinden in de Amerikaanse staat New York. Als je door de Amerikaanse varianten rijdt, dan hoor je informatie over de Europese steden, omdat die waarschijnlijk hoger komen in de Wikipedia zoekfunctie.

In Frankrijk is die kans kleiner, maar daar loop je dan weer het risico dat steden zo klein zijn dat ze geen eens een Wikipedia-pagina kennen. Meer over Wikipedia lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Stedentrip? Deze app is jouw gratis slimme tourgids
Sluiten